Hassas Vitamin C

Sevgili Rez(meraklı yengeç) in sorusuna yanıt olarak bir post hazırlayayım dedim.

Vitamin C çok hassas bir vitamin. Nazik yaklaşılması gerekiyor. Sert davranırsanız küsüp gidiyor o derece hassas yani.

Peki nasıl nazik davranabilirsiniz işte yöntemler:

Marul, ıspanak, roka gibi yeşil yapraklı sebzeleri akan suyun altında yıkamayınız. Suyu derince bir kaba akıtınız ve içine bırakmak sureti ile yıkayınız. Çok ovuşturmadan batırıp çıkararak yıkayabilirsiniz.

Yine yeşil yapraklı sebzelere bıçak değdirmeyiniz değidirince zaten görünen bir kararma durumu oluyor buda C vitaminin kaçtığının (kendisinin diğer adı askorbik asit olduğu için) göstergesidir. Bunun için ellerinizi veya tahta bıçakları kullanabilirsiniz.

C vitamini suda eriyen bir vitamindir tıpkı B vitamini türleri gibi. Sebzeleri bu yüzden çok sulu pişirmeyin. Ekleyecekseniz bile en fazla 1 çay bardağı su ekleyebilirsiniz. Yoksa yemeğin buharı ile birlikte uçup gider. Uçup gitmemesi için en uygun yöntem buharda pişirmedir.

Taze sıkılmış meyve suları da hemen sıkılıp tüketilmeli. Hemen tüketilmeyecek ise mutlaka porselen (ışık geçirmediği için) bir bardakta üzeri ışık görmeyecek şekilde saklanmalıdır. Aksi halde ışık gören C vitamini yine kaçacaktır.

** En çok kuşburnunda bulunur.

2 Comments Add yours

  1. yeşim dedi ki:

    ne güzel ve sağlıklı bir blog bu böyle hemen aldım izlemeye keyifle geziyorum sorularım çok malum kilo herkesin derdi

    sevgilerr

  2. kelebek diyeti dedi ki:

    çok teşekkürler beğenmenize çok sevindim. kilo alıp verme ile ilgili püf bilgiler vermeye devam edeceğim. sorularınızı beklerim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam