İclal Aydın ile Beslenme Üzerine

Tez dönemim ve çok yoğun günler geçirdiğim için blogla pek ilgilenemedim kusuruma bakmayın. Size kendimi affettirmek için çok çok güzel bir post hazırladım.

Evet. İclal Aydın ile yaptığım ve kendisine beslenme hakkındaki düşüncelerini sorduğum küçük bir röportaj. İclal Aydın’a ilgisi için çok teşekkürler.

Beslenme sizin için ne anlam ifade ediyor? Yemek için mi yaşmak , yaşamak için mi yemek?

Ben zevkle yemek yemeyi sevenlerdenim. Öyle ki beslenmek benim için gerçek anlamda mutluluk. O nedenle yemek için de yaşamak, yaşamak için de yemek:)
Sizi hep oldukça formda görüyoruz. Formunuzu korumada besleneminizin ne gibi bir etkisi oluyor? Nasıl beslenerek formunuzu koruyorsunuz (spor da yapıyor musunuz)?
Herşeyden önce düzenli spor yapıyorum. Bunun yanında yediklerime ve yemek yeme saatlerime çok dikkat ediyorum. Akşam 7’den sonra daha dikkatliyim.
Yaşamınızın parçası kısa süreli diyetler mi yoksa uzun süreli sağlıklı beslenme mi?
Benim yaşamım için her ikisi de. Uzun süreli sağlık beslenmeden yanayım. Ancak bazen bu ölçü özel davetler, tatiller ve hele ki yeni ülkelere gidilmiş ve yeni tadlar keşfedilmiş ise kaçabiliyor. İşte o zaman kısa süreli diyetler devreye giriyor…
Yemek seçer misiniz?

Pek değil…

Sağlıklı beslenme son dönemde gdolar ve kimyasallar yüzünden oldukça zorlaştı. Sağlıklı beslenmeye ek olarak organik olan besinlerinde dahil edilmesi gerekmekte bence. Siz organik ürünler ve/veya tarım ile ilgili ne düşünmektesiniz?
Son günlerde tüketicilerin GDO lu ürünler hakkında verdikler bilgi kirliliğiyle ve bu konu uzmanı yetkili ve yetkisiz kişiler de yorum yapıyor özellikle yanlış yönlendirmelerin artması beni oldukça rahtsız ediyor. Bu konuda hem tüketici hem de bir anne olarak oldukça kafam karışık diyebilirim. mümkün olduğunca en sağlıklı yiyecekleri tüketmeye ve çevremi de bu konuda yönlendirmye çalışıyorum…
Blogumu takip edenlere özel bir beslenme mesajınız ya da öneriniz var mı?

Beslenme konusunda öneride bulunmaya çok yetkin görmüyorum kendimi. Ancak sağlıklı beslenme, sigara ve alkol kullanmamanın yaşam süresini uzattığı ve bu konuda herkesin daha bilinçli olmasını tavsiye edebilirim…

4 Comments Add yours

  1. stuven dedi ki:

    samimi bir röportaj olmuş. emeğine sağlık.

  2. Gonca dedi ki:

    Ah ah bu tez dönemi çok zordur eşimden biliyorum.Kolay gelsin. Bu arada blogunu çok keyifle okuyorum, ellerine sağlık.Sevgiler:)

  3. zeynep dedi ki:

    çok hoş bi röportaj bu soruları cevapları okumayı çok seviyorum..tebrikler!

  4. kelebek diyeti dedi ki:

    stuven,gonca ve zeynep çok teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam