Eneji İçecekleri: Taurin Nedir, Ne değildir?

Enerji içeceği içenler veya ilgisini çekenler bilirler. İçindekilere baktığınızda taurin diye çok tanınmayan belkide daha önce yediğiniz-içtiğiniz hiçbir şeyde rastlamadığınız bir madde. Belki de gördüğünüzde bu tarz içeceklere bağımlılığı arttırcı bir madde olarak düşünmüş olabilirsiniz.

Taurin aslında hiçde aklınıza gelmeyecek bir şey. İlk içtiğiniz şey yani anne sütünde bulunan çok önemli bir amino asit (proteinin temel yapı taşı). Taurin, zihinsel-sinirsel gelişimde ve kandaki su ve tuz oranının ayarlanmasında görevlidir. Temel kaynakları anne sütü, kırmızı et ve balık olmakla birlikte bazı bebek mamalarında ve supleman olarak da bulunabilir.

Enerji içeceklerinde kullanılmasının sebebi ise fiziksel performansı arttırmasından dolayıdır. Enerji içecekleri, içerisinde taurin ile kafeini aynı anda bulunduğundan hem zihinsel hem de fiziksel performansın artmasını sağlayabilmektedir.

Ama tabiki tüketirken çok dikkatli olunmalıdır. Günde 3,000 mg oranında taurin alınabilir. Taurinin fazla alımı böbrek harabiyetine neden olabilmektedir. Enerji içecekleri ayrıca şeker ve kafeinde içerdiğinden fazla alım durumda kalp hızında-tansiyonda artış ve asabiyet, uykusuzluk gibi olumsuz durumlarla karşılaşılabilir.

UNUTMAYIN! Performans arttırıcılardan ziyade sağlıklı beslenme, düzenli uyku ve düzenli spor sizi her zaman zinde ve güçlü kılar!

2 Comments Add yours

  1. vintage peony dedi ki:

    cennete düştük, blog süpermiş!!! 🙂

  2. kelebek diyeti dedi ki:

    beğenmenize sevindim 🙂
    teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam