Diyetisyenlik: Mesleki Bilgilendirme

Bugün meslektaşlarımdan aldığım maillarla mesleğimin ne kadar suistimala açık bir meslek olduğunu ve popülerliği nedeni ile ne çok ” Sahte ” diyetisyenler türediğini bir kez daha görmüş bulunmaktayım.

İnsan sağlığını hiçe sayarak para uğruna yapılan bu kandırmacalara lütfen kanmayınız.

Ülkemizde olduğu gibi dünyanın bütün ülkelerinde diyeti DİYETİSYEN yazar. 3 sene eğitimini alır ve 1 sene de aldığı eğitimin stajını yapar. Bu eğitime besin içeriklerinden, besinin kimyasına, anatomi, fizyoloji, mikrobiyoloji, genetik, hastalıklara göre diyet; mutfak, mönü planlama, kalite kontrol, personel yöntemini içerek toplu beslenme gibi konula dahildir. Staja ise Türkiye’nin en büyük hastaneleri ve yaklaşık 4000-5000 kişiye yemek çıkaran mutfaklar dahildir.

Gittiğiniz klinik veya bilumum zayıflama ile ilgili yerlerde biri size diyet yazacak ise mutlaka DİPLOMA sına bakınız. Diğer üniversiteler daha mezun vermeye başlamadıkları için HACETTEPE, BAŞKENT ve ERCİYES üniversiteleri diplomları ve BESLENME ve DİYETETİK mezunu ibarelerini muhakkak diplomada arayınız.

İnsan sağlığı önemli ve bizde bunu bilerek, öğrenerek ve yemin ederek mesleğe başlıyoruz.

One Comment Add yours

  1. oruk dedi ki:

    Yazınıza katılıyorum,benim kızımda diyetisyen belki tanırsınız belkide aynı sınıftaydınız,kızım Gözdem Başarır.HANGİ ŞEHİRDESİNİZ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam