Önce Süt Sonra Spor: Performansınızı Arttırın


Spor yaparken performansınızı arttırmak hem yağ yakımınızı hem de kas yapımınızı arttırırken vücudunuzun direncini de geliştirir.

Spor yaparken enerji için glikoza, kasların yapılanması ve tamiri için proteine ihtiyaç vardır. Sütte hem glikoz hem protein hem de mineral yönünden zengin bir besindir.

Bu sebeple spordan yaklaşık 45 ile 1 saat öncesinden yağsız veya az yağlı süt tüketimi ( 200 ml) kas yapımını ve tamirini arttırırkeni spor sırasında terle kaybedilen sodyum, potasyum gibi minerallerin karşılanmasını sağlayabilir.

Yapılan bazı çalışmalarda hem kadınlarda hem de erkeklerde spor öncesi yağsız süt tüketiminin hem kas oluşumunu hem de yağ yakımını hızlandırdığı bildirilmiştir. Bu durumun ayrıca sütün içerisindeki kalsiyumdan da etkilendiğini söylemek mümkündür..

Elinize yapay içecekler yerine artık spordan önce süt alabilirsiniz.

Uzman Önerisi: 1 su bardağı yağsız süt + 1 küçük boy muz spordan 1-1,5 saat önce tüketerek performansınızı arttırabilirsiniz…

5 Comments Add yours

  1. kutsal hatun dedi ki:

    kesinlikle uygulayacagim bu oneriyi tesekkur ederim.

  2. kelebek diyeti dedi ki:

    rica ederim. 🙂

  3. Hürrem Sultan dedi ki:

    Kesinlikle uygulayacağım.sabahları koşuyorum içip biraz bekleyip koşarsam olur sanırım:) bide bişey sormak istiyorum mümkünse?
    akşam 17.00 sonra yemeyerek kilo veriyorum yanlış yoldamıyım? :S

  4. Lighter-N dedi ki:

    Merhaba sitenizi yen keşfettim, öncelikle tebrik ediyorum, eğitimini aldığını ve çok ilgi çeken bir konuda blog yazdığınız için…Benim sorum şu: ben haftada 2-3 gün spor yapıyorum…spordan 1 saat kadar önce performansımı arttırmak ve daha fazla yağ yakmak için 500 mg L-carnitin alıyorum, etkisi ispatlanmadı deniyor ama sizin görüşünüz nedir?L-carnitin yağ yakımını arttırır mı?

  5. dyt.kelebekdiyeti dedi ki:

    l carnitin yağ yakımını arttırır evet spor yapanlarda oldukça etkilidir fakat yağ yakımını hızlandırmada sadece spor+ l carnitin değil bunlara bir artı da diyet olursa hedefinize ulaşmanız kaçınılmazdır :))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam