İconJane ile Beslenme Üzerine


Bu seferki beslenme röportajı konuğum blog dünyasının yakından tanıdığı İconJane.

Blogunda çeşitli konulara yer veren Jane nin yediklerini görenler nasıl oluyorda bu kız bu kadar fit bunca yemeğe rağmen demiştir. Ben de dedim…

Samimi cevapları için İconJane e çok teşekkürler. Blogu için ise burdan lütfen İconJane.

Sağlıklı beslenme deyince aklına ne geliyor, nasıl tanımlarsın?

Sağlıklı beslenme deyince aklıma vücudun ihtiyacı olan yemekleri maksimumda, pek de ihtiyacı olmayan yemekleri de miminumda tutacak şekilde bir yeme düzeni oluşturmak geliyor.
Okuduğum bazı araştırmalara göre belirli bir öğrenme aşamasından geçmeden önce çok küçük yaştaki çocuklar sadece vücutlarının ihtiyacı olan şeyleri yemeye yöneliyorlar. Yani aslında bu dengeyi yeniden bulabilirse insan bedeni, yani vücudunu dinleyip ihtiyacı olan yemeklere yönelmeyi başarabilirse zorlanmadan sağlıklı beslenebilmiş olur diye düşünüyorum.

Sence yemek yemek bir zorunluluk mu yoksa keyif mi? Neden?

Bence yemek yemek kesinlikle bir keyif. Ama o keyfi yemeğe başladığınız ilk 3 lokmada alabiliyorsunuz. Yani ilk 3 lokmayı keyifle yiyip aldığınız keyif ile gözünü doyurabilirseniz sonra karnınız doyana kadar devam edebilir ve doyduğunuz yerde yemeyi bırakabilirsiniz. Yemek yemeyi keyif olarak gördüğüm için tabak tabak yemem gerekmiyor. Birinci lokmada da ellinci lokmada alacağım tat aynı olacağının bilincinde olduğumdan çok fazla yeme ihtiyacı duymuyorum.

Yemek seçer misin? Özellikle hangi yemekleri seversin?

Evet seçerim. Hiç yemediğim ve yemeyi düşünmeyeceğim yemekler olduğu gibi, yediklerim arasında da çok sevdiklerim ve az sevdiklerim vardır. Örneğin makarna, mantı ve hamur işlerini çok fazla aramam, ama pirinç ile yapılan herşeyi çok keyifle yerim. Süt ve süt ürünlerini çok severim bunun yanında sebze, et ve salata da canımın çektiği zamanlarda yerim.

Hiç diyet yaptın mı?

Evet 2003 senesinde diyetisyen eşliğinde diyet yaptım. Yemek yeme alışkanlıklarım konusunda çok etkisi oldu. Çok yiyip pişman olmaktansa istediğin herşeyi belirli bir oranda yemenin keyfini çıkarmanın mümkün olduğunu öğrendim. Diyeti kısa süreli bir süreç olarak görüp diyet bitince yemeklere saldırmak asla kalıcı bir sonuç vermez bana göre. Beslenme tarzını kalıcı bir şekilde oturtmak uzun vadeli çözümler getirebilir diye düşünüyorum.

Bu fit görünümün sırrını bizimle paylaşır mısın? Nedir?

Öncelikle çok fit olduğum gibi bir iddiam yok. Hatta daha fazla spor yapmam gerektiğini düşünüyorum ama bu konuda tembellik etmekten de vazgecemiyorum. Ama yemek yemekten bu kadar keyif alıp yine de nasıl çok kilo almadığımı merak ediyorsanız daha önce dile getirdiklerimin hepsi işin içinde elbette. Vucudumun ihtiyac duyduklarını yemeğe ve ihtiyacım oldugu kadarını yemeğe çalışmak. Bir de cok fazla hareketsiz kalmamak. Düzenli olarak spor yapma fırsatı bulamasam da fırsat buldukça yürüyüş yapmaya çalışıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam