Müsli Bar

** Bu tarz bar ürünler ara öğünlerde tüketmeye oldukça uygun ve hafif…

** Sağlıklı karbonhidrat

15 bar

Malzemeler:

1 su bardağı yulaf

1 çay bardağı tam tahıllı un

1 çay bardağı yağsız süt

2 yemek kaşığı iri parçalar halinde doğranmış kavrulmuş badem

1 yemek kaşığı iri parçalar halinde doğranmış kurutulmuş elma

1 yemek kaşığı kuru üzüm

1 çay kaşığının ucu ile tuz

3 yemek kaşığı çam balı

2 çay kaşığı vanilya (sıvı vanilya tercih)

1 yemek kaşığı margarin

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

Bir kapta yulafı, unu, sütü, tuzu, bademi, elmayı ve üzümü mikser yardımı ile iyice karıştırın. Başka bir taraftan küçük bir tavada düşük ateşte balı, sıvı yağ ve margarini iyice karıştırarak ısıtın, kaynatmayın

Tavayı ateşten indirdikten sonra içerisine sıvı vanilyayı ekleyin ve ılık bal karışımını yulaflı karışımın üzerine ekleyin ve iyice tekrar karıştırın.

Yapışkan fakat çok ıslak olmayan karışımınızı önceden 180 derece olarak ısıttığınız fırında yağlı kağıt ile kapladığınız tepsinizin üzerine bir rulo olacak şekilde yerleştirin. Dışı hafif kahverengi olana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.

Tepsiyi fırından çıkarın ve kekinizin hafif ılımasını bekleyin (yaklaşık 15 dakika) ve daha sonra keki 1’er cm genişliğinde keserek fırında tekrar 10 dakika iç tarafları yukarı gelecek şekilde pişirin.

Fırından çıkarıp ılık bir şekilde çay saatlerinde servis yapabilirsiniz.

Barlarınızı vakumlu bir saklama kabında saklayabilirsiniz…

Afiyet olsun.

Besin değerleri (1 bar için):

Enerji: 120,5 kal
Karbonhidrat: 19,2 g
Protein: 3,1 g
Yağ: 3,4 g
Lif: 1,4 g
Fosfor: 76,3

2 Comments Add yours

  1. Chef D. dedi ki:

    buna bayildimmm!! En yakin zamanda deneyecegimmm!!

  2. guzide dedi ki:

    Merhaba blogunuzu yeni keşfettim ve zevle takip ediyorum.ben öğretmenim ve haftanın 4 gunu sabah 8 ogleden sonra 4 e kadar okulda oluyorum.yenı evlıyım ve duzenlı bı yasama gecıs yapınca ıster ıstemez bı kac kılo fazlam var.boyum 161 kılom 54 genelde normal oldugunu soyluyorlar ama ben yıllarca aa ne kadar zayıfsın?dedırtecek bı modda dolastıgım ıcın ıdeal kılom olarak dusundugum 50 kıloya kavusmak ıstıyorum fakat tum dıkkat etmelerıme ragmen bı yerde hata yaptıgım kesın.artık ufak bı gobek ve kalın kollara shıbım ozellıkle kollarımda depolanan yaglar benı cok huzursuz edıyor.4 aydır spor salonuna uyeyım , spınnıng ve pılates yapıyorum fakat hala kılo verebılmıs ve kollarımdakı yaglanmayı azaltabılmıs degılım.sabah 1 bardak sut eslıgınde 1 dılım ekmek ustu peynır yada 1 dılım börek atıstıyorum.öğlen okulda cıkan yemeklerden az posıyon olarak alıyorum aksam yemegını de saat 7 cıvarı ekmek yemeden sebze yada et ve pılav yada makarna olarak tamamlıyorum.haftada 1 balık yemege dıkkat edıyorum fakat hala kıştan berı cabaladıgım halde 1 kılo bıle verıp fıt olabılmıs deılım.ara ogun yapmıyorum gunde 3 ogun olarak beslenıyorum.bılıyorum sız az az sık sık yememımızı tavsıye edıyorsunuz,su ıhtıyacımı caydan karsılıyorum ayrıca su ıcme ıhtıyacı duymuyorum. kola ve kahve ıcmıyorum sıgara da kullanmıyorum.peki ben nerde hata yapıyorum?bana yardımcı olup bı kac tavsıyede bulunursanız cok memnun olurum.sımdıden cok tesekkurler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam