Sıcak yaza Soğuk mönüler

Yazın sıcakları yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladı. Kendimizi serinletmenin yöntemi aslında basit. Bir klima ve bir kap dondurma değil mi?

Ama sadece bu 2 sini serinlemek için kullanırsak hasta olmamız kaçınılmaz. Yemeklerle de serinlemeye ne dersiniz?

Yazın sıcak yemekler yerine tercih edeceğimiz hafif ılık veya soğuk yemeklerle hem serinler hem de yazın sağlıklı beslenmenin keyfine varabilirsiniz.

Yazın soğuk önerileri:

Yunan Salatası:

Zeytinyağı, büyük parçalar halinde doğranmış domates, salatalık, yeşil biber, kurusoğan, birkaç adet siyah zeytin, bir dilim beyaz peynir ve biraz taze dağ kekiği.

Ayran aşı:

Yazın Anadolu nun en büyük gelenediği. Nohut, yeşil mercimek ve buğday, yumurta-un ve yoğurt karışımı terbiyesi ve soğuduktan sonra eklenen ayranı.

Ton balıklı wrap: Tam tahıllı dürüm içine light ton balığı, marul, 1 tatlı kaşığı light kaşar, domates ve soğan.

Gazpacho (soğuk domates çorbası): Kabuğu soyulmuş domates, salatalık, taze nane, dereotu, kurusoğan, yeşil biber,bir diş sarımsak hafif zeytinyağı. İçine biraz buz atarak blenderdan geçirin.

Sebze ızgara: Yazın vazgeçilmezi. Özellikle kabak, patlıcan, domates, biber gibi mevsimin en taze sebzelerini ızgarada pişirin ve üzerinde az yağlı yoğurt ve salçalı sos ile servis yapın.
Biber dolma: Kim unutabilir ki zeytinyağlı soğuk 2 adet biber dolmayı… Unutmayın 2 adeti 1 porsiyon…

2 Comments Add yours

  1. fashion house by zeto dedi ki:

    Canım bunların hepsinin hem yapılışı kolay hemde sağlıklı ben bi akşama yunan salatası yapıyım:)

  2. Chef D. dedi ki:

    Bugünlerde en favorim Sebze Izgara..rejim gunleri 🙂 Hem yazinda hafif oluyor canim..Yunan salatasi da dikkatimi cekti ama hanii 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam