Herşey Dahil Tatil: Tatilinize Kilolarınızı da Dahil Etmeyin!

Ülkemizde turizim sektörünün gelişmesi tatil anlayışımızı da değiştirdi. Önceleri 3 öğün veya yarım pansiyon hatta oda kahvaltı sistemleri şimdi 5 yıldızlı otellerde herşey dahil hatta ve hatta ultra herşey dahil olarak karşımıza çıkmakta.

Herşey dahil deyince aklımıza ilk gelen aktivitelerden çok yemekler oluyor. “Kaç öğün hangi içecekler var, mönüleri geniş mi, saat kaça kadar?” gibi soruları hepimiz sormuşuzdur değil mi?

Ama bu tatilinde bir sonu var değil mi?

Bütün kış vermek için uğraştığınız kilolarınızı sadece 1 haftalık tatil ile geri almamak için herşey dahil sisteminde de yemek kurallarını bilmelisiniz….

– Önce dikkat etmeniz gereken mutlaka sabah kahvaltısına kalkmak olmalı zaten hepimiz kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu biliyoruz değil mi? Eğer sorunuzun yanıtı “hayır” ise tık tık…

– Kahvaltıda herşey dahil sisteminde kızartmalardan, hamur işlerine, kahvaltılık tahıllardan, omletlere gibi birçok çeşitle karşılaşıyoruz. Burda önemli olan hem proteini hem de karbonhidratı dengeli alabilmek ve tek çeşit protein seçmek. Proteini fazla alırsanız da kilo alırsınız unutmayın!

Seçenekler:

**Omlet, Salatalar, 1 parça poğaça

**Kahvaltılık gevrek çeşidi (süt ile), salatalar

**Herhangi bir peynir çeşidi, 1 parça poğaça, salatalar, 1 küçük reçel

**Kızartma çeşidi, salatalar, 1 küçük parça peynir gibi……

– Unutmadan sabah kahvaltısında verilen meyvelerden de alın ama kahvaltı öğününde yemeyin. Kahvaltıdan 2 saat sonra bu meyvelerle havuz kenarında veya sahilde ara öğün yapabilirsiniz.

– Öğle yemeğinde ise dikkat etmeniz gereken akşama ne yemek istediğinizdir. Eğer akşama sebze yiyecekseniz eti, et yiyecekseniz sebzeyi tercih edin derim… Öğle yemeğini günün en sıcak saatlerinde yediğimizden özellikle öğlen sebzeyi öneririm.

Seçenekler:

**Zeytinyağlı sebze veya etli sebze yemeği, 1-2 dilim sebzeli pide veya ekmek, salata çeşitleri, 1 küçük dilim tatlı

**Peynirli veya etli salatalardan, 1-2 dilim etli pide, yoğurt, 2-3 kaşık makarna

** Etli makarna, zeytinyağlı sebze yemeği, 1 küçük dilim sütlü tatlı gibi…….

– Aralarda bol bol içecek tüketiyoruz. Meyve suları, kolalar, frappeler veya kokteyller… Daha çok içeceklerimizin buz yoğunluklu frappeler, light ice tealer ve su olmasına dikkat edelim. Sıcak havad yüksek kafeinli ve şekerli içecekler ödeme neden olabilmekte ve birden kilo aldığınızı size düşündürebilmekteler.

-Özellikle snack denilen hamburger, patates ve pizza ara öğünlerine değilde, kek, kurabiye ara öğünlerine katılmanızda fayda var. Öğleden sonra 1 dilim kek, bir parça kurabiye ve çay veya 1 su bardağı süt ile yapacağınız ara öğün hem hafif hem de sizi akşama hazırlayan güzel bir öğün olabilir.

-Akşam yemeğinde daha öncede belirttiğim gibi et yiyecekseniz öğlen sebze yemeklerini tercih edebilirsiniz. Akşam genellikle ızgara etler daha çok tüketilmekte ve sizede ızgara yapılmış etleri öneririm hem lezzetli hem de az yağlı olması avantjlı.

Seçenekler:

** Izgara kırmızı et, salatalar, haflanmış sebzeler ve 1 dilim sütlü tatlı

** Izgara tavuk eti veya balık, salatalar, 3-4 yemek kaşığı makarna, yoğurt gibi…

– Mutlaka öğünlerinizde salata tüketiniz ve akşam yemeğinde isterseniz 1 kase çorba da ekleyebilirsiniz.

İyi tatiller…
*** Not: Diyet yapıyor iseniz mönülerinizi diyetisyeniniz ile düzenleyiniz.

resim kaynak: corbis.com

4 Comments Add yours

  1. C3Moi dedi ki:

    kadınların tatil anlayışı çok farklı. zaten tatilin amacı istedigin kadar ye iç eğlen değil mi neden yasak olsun. evet çok gerikafalı düşünüyorum ama eğlenmek için bunlar şart. bence sizde biraz bunu düşünün. evet sizde işinizi yapmak istiyorsunuz insanlara sağlıklı bi hayat sunmak istiosunuz haklısınız biliyorum ama dediklerim denemeye değer bence 😉

  2. dyt.kelebekdiyeti dedi ki:

    C3Moi,deneyenlerin muzdarip olduğu bir konuya değindim. genelde dediğiniz gibi yaptıktan sonra kilolardan geri dönüyor…herkes için eğlenme faktörleri farklıdır.gençsiniz anlarım… düşünürüm :)) yorumunuz için teşekkürler.

  3. Hürrem Sultan dedi ki:

    ah ahh işte büyütülürken ailelerimiz bize az ve sık mantığını işlemediler bizde şimdi hayatımıza almakta zorlanıyoruz.
    bizde göçre kahvaltıdan sonra yeme akşam sıkı yersin ama ne kadar yanlışş 🙂 ama güveniyorum kendime bu sistemi oturtacam

  4. Guven dedi ki:

    İyi güzel ve yerinde hatırlatmalar.Saygılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam