Sonbahar Sebzeleri İle Gribe Savaş Açtık

Her nekadar bu sene sonbaharı atlayıp kıştan başlamış olsak da sonbahar sebzeleri pazarda yerlerini aldılar. Hadi pazara bunları almaya…

Turunçgiller: Aslında turunçgillerin faydalarını bilmeyen yok. Hasta olduğumuzda başucumuzdan eksik olmayan meyve türü… Her sabah günde 1 su bardağı portakal, mandalina, greyfurt ve kan portakalı karışımı suyunu tüketmenizi öneririm… Güne zinde başlamak için birebir.

Balkabağı: Sonbaharın en meşhuru… Düşük kalori, düşük yağ ve düşük sodyum içerir… İçerisinde yüksek oranda A vitamini, C vitamini ve çinko bulunur. A ve C vitamini bağışıklık sistemini desteklerken. çinko da hücre içi düzenlemeyi ve metabolizmanın dengesini sağlar. 1 vuç içi boyutund günlük tüketilebilir.

Ceviz: Eylül ayı cevizlerin dokunduğu (toplandığı) bir aydır. Ekim ayında tam kıvamında olurlar. Lif açısından zengindir ve özellikle omega-3 yağ asidinin (balığın temel yağ asidi) ve vitamin E’nin kaynaklarından biridir… Bağışıklık sisteminizi güçlendirir, sağlıklı bir cilt, güçlü tırnaklar ve parlak gözler için tüketilmelidir… günlük 4 adeti geçmemenizi öneririm.

Lahana: Kollejen yapımını desteklemesi ve su attırıcı özelliği (zayıflatır diyorlar! inanmayın!) özelliği ile tanınır ama yüksek alkali özelliğinden dolayı bağışıklık sistemini güçlendirdiği pek bilinmez… Dikkatinize! Şöyle italyan usulü biraz iyi kalite sızma zeytin yağı küçük bir diş sarımsak ile harlı ateşte soteleyerek güzel bir ara öğün yapabilirsiniz kendisi ile…

Brokoli: Son zamanların en gözde sebzesi… Güçlü antioksidanları ve en önemlisi vitamin C’yi içerir… Sakın haşlamayın kendisini yoksa bütün içeriğini kaybeder… Mümkünse sadece buharda pişirin ve üzerine biraz yoğurt ekleyerek tüketebilirsiniz.

2 Comments Add yours

  1. www.sutumesarellemekarisma.com dedi ki:

    balkabağı, brokoli,turunçgiller ve kök sebzeler vazgeçilmez… sebze yemezsem eksik hissediyorum ben özellikle salata!

  2. Yurdanur dedi ki:

    Son iki yıldır balkabağı çorbası yapıyorum bu mevsimde.Hindistan cevizi ile servis edilen tek çorba sanırım 🙂

    Blogunuzu çok seviyorum.Teşekkürler paylaşımlarınız için

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam