Akıll Besinler: Mental Performansınızı Bu Besinler ile Arttırın

Bir işe konsantre olmak, hafızanızı güçlendirmek, algılarınızı açık hale getirmek için işte size “akıllı” besinler. Mental performansınızı bu besinlerle attırabilirsiniz.

Kahve: Konsantre ve odaklanma deyince akla ilk gelen tercih kahvedir. Kafein içeriği ile bu özelliklere sahip olan kahveyi günde 2-3 fincandan fazla tüketmeniz önerilmez. Su tutucu özelliğine dikkat.

Şeker: Beyin şeker ile çalışır. Basit şekerlerin içeriğindeki glikoz beynin yakıtıdır. Özellikle hafiza yenileme ve hatırlama ondan sorulur. Meyvelerden alınması önerilir. Şekerlemelere dikkat.

Balık: Ton balığı reklamlarındanda öğrendiğimiz gibi balıktaki omega-3 yağ asitleri beynin gelişiminde oldukça önemlidir. Hafızanın korunumunda gerekli olan omega-3 ü yağlı balıklardan haftada 2 kere tüketerek yeterli miktarda alabilirsiniz.

Yabanmersini: Son zamanların gözde atıştırmalığı yabanmersini (blueberry). Beyin hücrelerini güçlendirdiği ve Alzheimer’a karşı etkili olduğu belirtilmektedir. Ayrıca öğrenme kapasitesindeki artışı ve beceri yeteneğinin gelişmesini sağladığı da yapılan çalışmalarda gösterilmiştir. Günde 2 avuç ara öğünlerinize ekleyebilirsiniz.

Ayrıca,
– Düzenli uyku
– Düzenli ve yeterli su tüketimi
– Egzersiz
– Meditasyon
da beynin performansını arttırmada, hafızanızı güçlendirmede etkili olabilir.

4 Comments Add yours

  1. Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki:

    şeker hariç iyi yoldaymışım:) yabanmersini pek severim tahıla katarım sabahları sütle, kahve sınırlı sayıda, balık her fırsatta! ama şeker kötü hücreleri de besliyor diye uzak durmaya gayret gösteriyorum- ara ara kaçamakları saymaz isek – meyveden ve baldan alıyorum.

  2. Yelda dedi ki:

    Balık ve kahve yeterince alırım. Şekeride çay ve kahvede tüketmem ama tatlılarda dayanamam. :))

  3. Modafobik dedi ki:

    Hemmen not alındı! (:

  4. dyt.kelebekdiyeti dedi ki:

    mutlaka bir tanesi işe yarıyor. denemekte fayda var :)))))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam