Bebek Beslenmesinde Devam Mamaları

Devam mamaları, ek besinlere geçişte yeterli ve dengeli bir şekilde enerji, protein ve diğer besin ögelerini alamayan bebeklerin beslenebileceği süt türevli besinlerdir. Demir, çinko, elzem aminoasitler, kalsiyum, fosfor ve beta karoten gibi önemli besin bileşenlerini içeren zenginleştirilmiş besinlerdir.

Devam mamaları süt ve bitkisel proteinleri içerir. Yapay aroma ve katkı maddeleri içermemesi sağlık açısından önemlidir.

Barsaklar sindirim organı olmasının yanı sıra vücudun en büyük bağışıklık sistemi organıdır. Bebeklikten itibaren yaşam kalitesinin arttırılmasında ve sağlığın devamında önemli görevleri vardır. Anne sütü barsağın olgunlaşmasında (sindirim enzimlerinin salınımının düzenlenmesi gibi) önemlidir. Çünkü anne sütünün içerdiği prebiyotikler barsağın yararlı bakterilerinin üretiminin artmasını sağlayarak barsak sağlığını korur.

Devam mamaları da prebiyotik içerikleri ile anne sütünün yetmediği durumlarda yardımcı olabilir.

Kaşık mamaları ise özellikle çalışan annelerin tercih ettikleri hazırlama zorluğuna karşın bebeklerin beslenmesinde kullanılan mamalardır. Kaşık mamaları satın alınırken organik besinlerden yapılmış olmasına dikkat edilmelidir.

One Comment Add yours

  1. özge dedi ki:

    çok teşekkür ederim yazıların için:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam