Soru-Cevap: Hamilelikte Beslenme

Soru:

Başarınız için tebrik ederim..8 haftalık hamile biri olarak 🙂 hamilelikle ilgili yazı dizilerinizi okudum…Tek sıkıntım kırmızı et tüketimim yok denecek kadar az bunun yerine bakliyatlarla dengelemeye çalışıyorum eksiğimi..Yağsız süt ve yarım yağlı yoğurt tüketiyorum..Yumurta ile ise aram fena 🙂 Hamilelikte hele bu kış mevsiminde bakliyatların kullanımı yada çimlendirilmiş gıdalar (Buğday ve nohut çimlendiriyor salata yapıyorum )hakkında bilgi vermenizi rica ediyorum.. Tekrar tebrik ederim. Sevgiler, Yurdanur

Cevap:

Hamilelik döneminde bakliyatları eğer kırmızı et yemiyorsanız mutlaka tüketin ama bunun yanında kırmızı eti sadece bakliyatlarla değilde tavuk, balık ve hindi etini özelliklede balık ve hindi etini kullanarak dengelemeye çalışın.

Bakliyatlarda tercihinizi hem gaz oluşumu az hemde demir içeriği yüksek olan yeşil mercimekten yana kullanabilirsiniz. Bunlarla beraber bol limonlu salataları ve taze meyve sularını içmeni demir alımı açısından daha yararlı olur.

Yumurta hiç tüketemiyorsanız yine protein yararlılığı yüksek olan yarım yağlı keçi sütü içmenizi öneririm.

Bazı bakliyatların ve sebzelerin çimlenmesinde bitkisel kimyasalların açığa çıkması ve bunun tam olarak net bir biçimde açıklanamaması nedeni ile ve her türlü ihtimale karşı çimlenmiş gıdaları tüketmemenizi öneriyorum.

Ama mutlaka doktorunuza da danışın…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam