Yağları Kullanma Klavuzu

Sağlıklı yaşamda yağların önemi yadsınamaz. Özellikle kalp sağlığı açısından yağları kullanırken türlerine ve pişirme yöntemlerine oldukça dikkat etmek gerekir. Unutmadan 1 yemek kaşığı yani 12 g yağ 108 kaloridir bilginize…

Kanola…

Doymamış yağ içeriğinin düşüklüğü ve çok yüksek ısılara kadar (yaklaşık 180 derece) yanmaması sayesinde özellikle kızartma ve kavurma tarzında yemeklere kullanabilinecek yağ türüdür. Market raflarında artık rahatlıkla bulabilirsiniz. Yok ben alışkanlıklarımdan vazgeçmem diyorsanız o zaman kanola yerine ayçiçek yağıda kullanabilirsiniz.

Fındık Yağı…

Kanoladan sonra ısıya dayanıklılığı en yüksek yağlardan biridir. Tatsıza yakın bir tadı vardır ve omeg 9 yağ asidi içeriği nedeni ile tercih edilebilir.

Zeytinyağı…

Isıya karşı oldukça duyarlı bir yağ türüdür. Yağı yakmadan pişirmek için wokta hızlı pişirme yönetmini kullanabilirsiniz… Fakat içerisindeki kalp ve damar sağlığı açısından yararlı olan yağ asitlerinden yararlanmak için çiğ olarak tüketmenizi öneririm.

Tereyağı…

Isıya dayanıklılığı en az olan yağ türüdür. Hemen yanar ve acır. Bu yüzden eğer tereyağı kullanarak yemek yapacaksanız, yemeğe su ekledikten ve bir müddet bu su ısındıktan sonra bu yağın yemeğin suyunda erimesini sağlayarak kullanabilirsiniz. Hem acı bir tat algılamazken hem de tereyağının hem tadı hem de kokusundan en çok seviyede yararlanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam