Mayokini Diyeti: Hedef Karın Yağları 3 | Karın Yağlarına Kesin Çözümler

Daha önceki yazılarda nerelerde hata yaptığımızın farkına vardık ve birkaç ufak ipucu ile küçük çözüm yolları bulduk.

Bu sefer hayatımıza adapte edebileceğimiz kesin çözümlere bakalım.

1- Ara öğün alışkanlığı geliştirelim. Saatli olmak zorunda değil ortalama 100 kalorilik besinleri aklımıza geldikçe atıştıralım. (100 kalori altında sağlıklı atıştırmalıklar için tık tık)

2- Akşam yemeğini çok erken yemeyin. Şöyle bir inanış vardır. Akşam 19.00 dan sonra bir şey yenmez. Yenirse kilo alınır gibi… Mutlaka yatmadan 2 saat önce yemek yemeyi bırakmalısınız. Eğer bu tarz katı kurallar uygularsanız bütün gece aç kalan ve depolarınıda boşaltan vücut hem çok aç kalkar hem de sabah yediklerinizi depolar. Eğer çok geç saatte canınız bir şey yemek isterse ağzınıza bir parça taze zencefil atın ve onu tüketin (mide ve barsak problemleri olanlara önerilmez.).

3- Gece yatmadan önce egzersiz. Gece yatmadan önce (herhangi bir eklem ve kas probleminiz yoksa) karnınızı da içeri çekerek yatar pozisyonda yarım mekik çekebilir. Pilates lastiğini üst bacaklarınızdan çember şeklinde geçirerek bacaklarınızı açıp kapayabilir ve aynı hareketi kollarınız için de uygulayabilirsiniz.

4- Kendinizi motive edin. Giyemediğiniz bir kot pantalonunuzu hedef belirleyin. Karnınız düzleştikçe zaten pantalonunuzun da ne kadar rahat olduğunu keşfedeceksiniz. Yalnız siz değil çevrenizdeki herkes bu değişimin farkına varacak ve motivasyonunuzu yükseltecek. Ee hedefimiz mayokini değil miydi?

5- Mutlaka protein alın. Özellikle ana öğünlerinizde yoğurt, süt ve et gibi protein içeriği yüksek besinleri tüketin. Hem kas yapımınızı arttırırken hem de yağ yakımınızı hızlandırır. Ama dikkat bu ürünlerin yağsız veya az yağlı olmasına dikkat edin.

6- Saat belirleyin. Mutlaka saat tutarak yemek yemeye özen gösterin. Alarm kurun ve 20 dakikadan önce masada kalkmayın. Eğer 2 porsiyonluk (kuru fasulye-pilav ikilisi gibi) bir öğün tüketecekseniz. 1 porsiyonun 7-10 dakika arasında tüketilmesi ve  mutlaka çok çiğnemeniz gerektiğini unutmayın.

Oldukça basit ve yüksek motivasyonlar adapte olunması kolay kuralları uygulayın sizde Mayokini Diyeti ile forma kavuşun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam