2012’ye Girerken Bu Besinler Size Şans Getirsin

Her toplumda çeşitli inanışlar vardır. Yeni yılda en büyük inanış tüm dünyada Noel Baba’dır. Noel Baba’nın hediyeleri ve kocaman kestaneli pilavlı en enfes hindi yeni yıla girereken hem mutluluk hem şans hem de bereket getireceği düşünülür… Peki diğer toplumlarda bu inanışlar nasıl?

İspanyollar gece saat tam 12 de yeni yıla girerken her ay için birer üzüm tanesi yiyorlarmış  ve bunun kendilerine şans getirdiğine inanıyorlarmış.

Yunanlılar ise yeniyıl gecesi kapının önünde nar kırıyorlarmış. Her nar tanesinin şans ve  bolluk getirdiğine inanıyorlarmış. 

Yine Yunanlıların bir inanışına göre yeni yılda pişirilen kekin içerine altın veya metal para konurmuş. Keki yerken bu altını bulan kişi yeni yıla çok şanslı girermiş.

Breziya ve İtalya?da mercimeğin para olduğuna ve yeni yılda mercimek yiyenlerin şanslı olacağına inanılırmış.

Japonya?da noddleların uzun yaşamı ve şansı simgelediğine inanılmış ve yılbaşında hiç çiğnemeden ve kırmadan noddle yiyen kişilere şans geleceğine inanılırmış.

Ülkemizde ise yeni yıla girerken evde kuru fasulye etrafa saçılırmış ki yeni gelen yıl bereket getirsin diye.

Yeşil yiyin. Kim yeni yılda piyangoyu kazanıp yeşil banknotlara sahip olmak istemez ki? Yeni yılda bol yeşillikli lahanalı, marullu, rokalı ve bütün yeşil yapraklıların olduğu salatayı yiyenlerin bol parası olacağına inanılırmış.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam