SEBZE Tüketimini ARTTIRMANIN 10 Pratik Yolu

  1. Ana yemeklerin yanına garnitür olarak kullanabilirsiniz. Et yemeklerinin, baklagillerin ve makarnaların yanında rendelenmiş, parçalanmış ya da doğranmış kabak, patlıcan, ıspanak veya havuç gibi sebzeleri servis edebilirsiniz.
  2. Yemeklerinizi sebzelerle soslandırın. Kabak, domates ve ıspanak gibi sebzlerin pişirilmiş ve püre hallerinden yapılan ve baharatlarla tatlandırılan soslar ile yemeklerinizi daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
  3. Ara öğünlerde içecek olarak taze sebzeleri tercih edin. Domates, salatalık, marul, lahana gibi sebzeleri çiğ atıştırmalıklar olarak gün içerisinde tüketebilir ve hem tok kalırken hem de çok daha az kalori alabilirsiniz.
  4. Pizza yaparken yaratıcı olun. Brokoli, havuç, dolmalık kabak, ıspanak, domates, kırmızı-yeşil dolmalık biberler ve bunların dışında birçok sebzeyi kullanarak çok mükemmel bir pizza hazırlayıp servis edebilirsiniz.
  5. Kek, börek, poğaça sebzelerle bir arada. Evde yaptığımız ekmekler, pandispanyalar, gözlemeler, böreklerde sebzeleri kendi başına veya etlerle-baklagillerle karıştırarak kullanabilirsiniz.
  6. Sebzeli sandviçler çok hafif. Sandviçlerinizin içini haşlanmış brokoli, ızgaralanmış kabak, patlıcan gibi sebzelerle zenginleştirebilirsiniz.
  7. Omletinizi sebzelerle arttırın. Brokoli, kabak, havuç, biber çeşitleri, domates ve soğan gibi lezzet verici sebzelerle omletlerinizi ana öğünlerinizde ana yemek yerine tüketebilirsiniz.
  8. Salatalarınızı çeşitlendirin. Salatalarınıza haşlanmış veya ızgara sebzeler, baklagiller veya peynir çeşitleri ekleyerek daha doyurucu hale getirebilirsiniz.
  9. Dışarıda yemekte ana yemeğinizin yanında mutlaka sebze isteyin. Yemekten önce veya yemek yanında doyurucu bir sebze çorbası veya zeytinyağlı sebze yemeği hem daha az yemenizi hem de daha sağlıklı beslenmenizi sağlayabilir.
  10. Ekmeğinizin üzerine sebze sürün. Sebzeleri pişirip, püre haline getirip, zeytinyağı ve baharatlar ile lezzetlendirerek hafif atıştırmalıklar veya misafirlerinize küçük ikramlıkla yapabilirsiniz. Bunun için özellikle domates, ıspanak, patlıcan, kabak, bezelye gibi sebzeleri tercih edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam