Dışarıda Sağlıklı Seçimler: Uzakdoğu Restaurantları

Geçen yazımda fast-food restaurantlarda neler tüketebileceğimizi ve nasıl sağlıklı seçimler yapabileceğimizi görmüştük. Şimdi sıra uzakdoğu restaurantlarında. Bol baharatlı, isli tatlı, sebzeli ve ekmeksiz bir beslenme stilleri var. Bakalım diyette bu beslenme stilini nasıl kullanabiliriz.

– Chopstick kullanmayı öğrenin: Uzakdoğuluların çokda fazla kaşık kullanmadığını biliyoruz. Daha çok chopstick denen tahta çubuklar ile besleniyorlar. Böylece hem daha yavaş hem de daha az miktarlarda beslenebiliyorlar.

– Kahverengi pirinç tercih edin: Ekmek yerine pirinç tükettiklerini biliyoruz. Ancak bunun beyaz veya kahverengi olması sizin tercihiniz. Siyah fasulye ile buharda pişirilmiş kahverengi pirinci ekmek yerine tercih edebilirsiniz. Kan şekerini yükseltme düzeyi düşük olduğu için daha çabuk doyabilirsiniz.

– Başlangıç olarak çorbayı atlmayın: Bol baharatlı ve acılı, zencefilli geleneksel bir çorba metabolizamanızı hızlandırmanızda yardımcı olabilir.

– Ana öğün için daha çok sebze tercih edin: Wokda hazırlanmış sebze sote ve tavuk veya tofu tercih edebilirsiniz. Ama soya sosunun ölçüsünü kaçırmamaya dikkat ediniz. Soya sosu için 1 çay kaşığı oldukça ideal bir miktardır.

– Tatlı tercihinizi yemekten sonraki 2 saate erteleyin.

– Sushi de kendinize sınır belirleyin: Sushi de miktar beliryerek tüketmek oldukça önemli. Doyurucu olmadığı için kalori sınırını aşabiliriz. Özellikle wasabi ile tercih ederseniz metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz (mide, tansiyon, kalp ve diğer kronik rahatsızlığı olanlar hariç). Sushi türleri ve kalorileri için daha önce yazdığım sushi ile ilgili yazımı okuyabilirsiniz.

Mönüde bunları tercih etmeyiniz…

Kızarmış tatlılar, Kızarmış noddle ve pirinç, Acı-tatlı sos kullanılmış et, tavuk veya balık

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam