Ayın Röportajı | Alışveriş Cini

Kelebek Diyeti kaldığı yerden devam ediyor… Hem de blogosferin en sevdiği isimlerden biri ile 🙂

Alışveriş Cini!

Tatlı mı tatlı, güzel mi güzel ve oldukça formda olan Alışveriş Cini beni kırmayıp nasıl formda kaldığını ve tüyolarını bizimle paylaştı…

Tekrar çok teşekkür ederim Alışveriş Cini 🙂

alışveriş cini

1-Yoğun iş hayatı ayrı bloggerlık ve davetler ne zaman dinleniyorsun? Yoksa hem bağışıklık sistemini hem de gücünü korumak için özel beslenme sırların mı var?

Aslında çoğu zaman bildiğimiz anlamda “dinlenmeye” fazla zaman ayıramıyorum, hani şu ayaklarını uzatip TV karşısına geçmeli olana 🙂 Ben yoğun yaşamdan keyif alıyorum ve beni o dinlendiriyor aslında diye düşünüyorum veya kendimi böyle kandırıyorum :p Beslenme sırrı mı bilmem ama genelde sağlıklı yemeye çalışıyorum. Sabah kahvaltımı çok iyi yapıp akşam yemeklerini hafif bir şeylerle geçiştirmek, yapabildiğim zamanlarda, en sevdiğim beslenme şekli. Zaman zaman enerjimin bittiğini hissedersem, özellikle hafta sonları bol bol uyuyarak ve meyve yiyerek kendimi  yeniden şarj ediyorum.
2-İş hayatın daha çok farklı ülkelere seyahat etmeni gerektiriyor? Böylelikle aslında pek çok kültürün mutfağını da yakından tanıma fırsatı buluyorsun. Peki senin en çok beğendiğin mutfak ve favori yemeğin hangisi?

Pek sağlıklı sayılmaz ama favorim tabi ki İtalyan mutfağı! Ne zaman İtalya’ya gitsem kilo alıp dönüyorum, bundan kaçış yok:) Fransız mutfağının tatlılarına ve bir de Ege/Yunan mutfağının hem sağlıklı hem de leziz tatlarına bayılıyorum.

3-Blogda seni hep formda görüyoruz. Formunu sadece beslenme ya da spor ile mi  yoksa her iki ile mi koruyorsun?

Beslenme anlamında yaptığım, akşam yemeklerini hafif bir şeylerle geçiştirmek, protein ağırlıklı beslenmeye çalışmak, bol meyve sebze ve yoğurt yemek. Sporu ise ayrı bir zaman ayırarak yapamıyorum bir türlü maalesef ama onun yerine mümkün olduğunca asansör yerine merdiven kullanmaya ve gidecğgim yerlere yürüyerek girmeye çalışıyorum.
4-Formunu korumada seyahatler sırasında dikkat ettiğin şeyler var mı?

Seyahatler sırasında maalesef insanın bütün yemek düzeni bozuluyor, çok sık seyahat etmenin en kötü yani bu! Olabildiğince uçak yemeklerinden uzak durmaya ve gittiğim şehri keşfederken çok yürümeye çalışıyorum.

5-Son olarak Kelebek Diyeti takipçilerine önerilerin nelerdir?

Beslenme konusunda herkesin doğrusunun farklı olduğunu düşünüyorum. O yüzden bence önemli olan sizi hayattan çok da bezdirmeden keyifle uygulayabileceğiniz sağlıklı ve dengeli size özel bir yemek düzeni bulmak. Sağlıkla ve keyifle yaşamak, bunu yaparken diyet ve kilo vermeyi kafada çok büyütmemek, yenilen her lokmanın tadını çıkarmak 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam