Sabah Bulantısı: Kahvaltı Yapmamanın Yeni Nedeni

Çoğunluk aslında zamansızlıktan, erken başlayan işten ve uzayan yollardan kaynaklı hafta içi günlerde kahvaltıyı atlar. Hatta ancak sadece pazar sabahı kahvaltı yapanlar oldukça fazladır. Bu nedenlerin yanında kahvaltı yapamamanın son zamanlardaki nedeni ise sabah halsizliği, baş ağrısı ve mide bulantısı olarak görülmektedir.

Aslında bu belirtilerin genel nedeni daha çok hamilelik başında görülmekle birlikte son zamanlarda gelişen hayat koşulları, uzun süre hareketsiz ekran karşısında oturma,  sınavlar ve stresi, iş hayatının koşturması ve yoğunluğu artık bu rahatsızlığın nedeni haline gelmiştir. Ayrıca tiroid veya karaciğerde oluşan rahatsızlıklarda da bu rahatsızlık görülebilmektedir.

Bu durumda  sabah besin seçimleri oldukça önemli. Sabah tüketeceğiniz besinlerin karbonhidrat ağırlıklı, kuru olması mide bulantınızı önleyebilir. Yağlı, şekerli veya yoğun baharatlı ve sulu besinler mide bulantınızın artmasına neden olabilir. Sabah kuru kızarmış ekmek ile beraber havuç veya yeşillik tüket veya haşlanmış sebze tüketebilirsiniz.

Yoğun ana öğünlerde buna neden olabilir. Boş bir mide bulantıya daha yatkındır unutmayın. Sık sık ve az az beslenme ile mide bulantınızı dindirebilirsiniz.

Temiz havada mide bulantısını ve baş ağrısını engellemenin en güzel yöntemlerinden biri. Sabah kalkınca zamanınız var ise pencereyi açarak ve temiz hava ile birkaç esneme egzersizi yapabilirsiniz.

Zencefil ise en yaygın mide bualntısı engelleme yöntemi. İçtiğiniz suyun içerisine rendeleyerek ekleyebileceğiniz gibi, taze zencefili sabahları birkaç küçük parça şeklinde sabah çiğ olarak yiyebilirsiniz 2-3 sarımsak dişi boyutunda olabilir.).

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam