Kahveleri İnceleyelim


Coffee shopları kim sevmezki. Ülkemizde de oldukça yaygınlaşamaya başlayan özellikle Starbucks ve Gloria Jeans gibi kahveciler diyelim kimimizin vazgeçilmezleri arasında. Kendileri diyet yapanları da düşünürek light süt ürünleri ile yapılmış yağsız kahvelerde yapmaktalar. Bakalım hangi kahve ne kadar kalori ve neleri tercih edebilir.

Benim tercihim Starbucks oldu ve kahvelerini inceledim.

Caffe Mocha: Çok sık tercih edilen kremalı bir kahve çeşidi. Beyaz çikolatalısı da var. Sade Grande Mocha’nın kalorisi: 330 kal, içerisindeki yağ miktarı: 15 g, ayrıca 50 mg kolesterol içeriyor ve kafein içeriği ise 175 mg.

Beyaz Çikolatalı Grande Mocha‘nın kalorisi ise 470 kal, yağ miktarı 18 g, kafeini ise 150 mg.

Caffe Latte: Yine çok tercih edilen kahvelerden biri Latte, Grande Latte’nin kalorisi Mocha’ya göre daha düşük 190 kal, yağ miktarı ise 7 g, kolesterol miktarıda ona göre düşüyor 30 mg, kafein içeriği 150 mg.
Karamel Macchiato: Karamel severlerin gözdesi olan bir kahve çeşidi. Grande olarak kalorisi 240 kal, yağ miktarı 7 g, kolesterol 30 mg ve kafein ise 150 mg.
Java Chip Frappucciono Blended Coffee: Yazın vazgeçilmez içeceği frappucciono. Grande olarak kalorisi 460 kal, içerisindeki yap mikatarı 19 g ve kolesterol miktarı 55 mg, kafein ise 130 mg.

İçerikleri arttırmamız mümkün bunlar genelde çok tercih edilenler.

Merak edenler, daha çok besin içeriği için starbucks a tıklayabilirsiniz.

Her zaman daha az yağlı olanı tercih etmemizde fayda var.

6 Comments Add yours

  1. ferulago dedi ki:

    Ben bunlara bayılıyordum işte. Hatta Gloria jean’se bazen içine marshmellow, krema falan da koyduruyorduk. Gerisi aynen kilo. Zaten bir yerde bunlara siz diyetisyenler arasında “boş kalori” veya “sıvı kalori” dendiğini okumuştum. Sadece kahve gibi görünüyor ama neredeyse bir öğüne eşdeğer kalori. Aman, benden uzak olsunlar, artık benim için sadece filtre kahve var, o da çok değil 🙂

  2. Haydins dedi ki:

    O zaamaaan Caffe latte’den sasmiyoruz 🙂 Arada baska bir sey denemek istersek yediklerimize dikkat ediyoruz..Kahvenin yaninda da guzel chesecakelerden yemiyoruz!! 🙂

  3. Brajeshwari dedi ki:

    Küçük boy, kremasız, ligh süt ile yapılmış Mocha… Benim için bir ödül.. Kalorili diye içmekten vazgeçemem valla… 🙂 Çok içmiyorum neyse artık.. Haftada max. 2 kere…

  4. ozke dedi ki:

    Burcu ablacım, ben hiç light sütlü olanlarını görmedim gittiklerimde hangisinde var ki?

    Ferulagocum tamamen doğru yoldasın 🙂

    Haydinscim, cheesecakeler konusu çok ayrı ama 2 kişi paylaşabilir bence 🙂

  5. Gizem Yücel dedi ki:

    bu durumda cafe latte, chai tea latte den daha kalorili oluyor… bu doğru olabilir mi? bence bu mümkün değil. ben bu ikisinide çok seviyorum ve kalorili diye her zaman chai tea latte yerine ( çünkü içinde şeker var ) cafe latte tercih ediyorum eğer 190 kalori ise bir daha hayatta içmem:), yazdığınız bilgiler hala geçerliliğini koruyor mu yoksa yeni bir bilgi edinebildiniz mi?

  6. uzm.dyt.kelebek diyet dedi ki:

    evet geçerliliğini koruyor.
    chai tea için küçük boyu 180 kalori iken,latte için en büyük boyu 190 kalori.
    yani hala latte en düşük kalorili olma özelliğini koruyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam