Kısa Kısa Kahve

Kahve bitki içeriklidir ve içerisinde bitkisel kimyasalla bulunur. Bu kimyasallar inflamasyonu azaltarak kan damar fonksiyonlarını geliştirir. Kahvenin içerisinde bulunan magnezyum ise diyabet gelişme riskini azaltır.

Kahvedeki kafein:

Uyandırır.

Sinir sistemini düzenler.

Mental uyanıklığı, farkındalığı destekler.

40 bin erkek ve 85 bin kadın üzerinde yapılan bir çalışmada, düzenli kahve içenlerde kalp hastalığından ölüm riski daha düşük bulunmuş. Ayrıca kafeinsiz kahve içenlerde de aynı koruyucu etki görülmüştür

Yapılan başka bir çalışmada ise günde 6 fincan ve daha fazla kahve içen erkeklerde kalp hastalıklarından ölme riskinin 2 kattan daha fazla olduğu görülmüştür. Çalışma sonucunda ise günde 2 kupadan fazla kahve içilmemesi önerilmektedir.

Günde alınması gerek kafein miktarı 300 mg ı geçmesi istenmez.

Bir kupa kahvede yaklaşık 112 mg kafein bulunur. Yani ortalama günlük en fazla tüketilebilecek sınır 3 kupayı geçmemelidir.

One Comment Add yours

  1. Derinden..... dedi ki:

    Merhaba, stresli bir yapım olduğu için gün içerisinde çalışırken kahveye gerçekten çok ihtiyaç duyuyarum 2 bazen 3 fincan sade türk kahvesi ve buna ek olarak 2-3 çay bardağı türk çayı içiyorum 28 yaşında biri için biraz fazla mı 🙂 ne yapabilirim? Bir de işyerinde ara öğünlerimde miktar olarak neyi tüketebilirim bilgi vermenizi rica ederim sık sık tatlı krizlerine girin biriyim bu arada 1,62 boy 58 kg ağırlığındayım ve 5 yaşında bir erkek çocuk annesiyim. sevgiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam