Sorular Sorular

Çok değerli bir okuyucumun sorduğu soruyu sizinle paylaşmak istiyorum. Aslında diyet yapanlarda oldukça sık karşılaşılan bir durumdan bahsetmiş.

Selamlar,Blogunuzu severek okuyan, kilo sorunu yasayan bi insan olarak benim diyette yasadıgım en buyuk problem aksam yemekleri, işten cıkıp eve gittigimde diyetisyenler zeytinyaglı sebze yemegi yapmamı tavsiye ediyor am aksam yorgunluguyla bunu yapmak,pişmesini beklemek pek mumkun ouyor.Dolayısıyla tum gün yediklerime dikkat etsemde aksamları abur cubur yiyerek geciriyorum, basladıgım diyetlerde haliyle patlıyo:(Bu konuda bir tavsiyeniz var mı?

Bu konuda her zaman eğer diyetisyeniniz illa akşam yemeği sebze yiyeceksin demiş ise salatayı öneriyorum. 1 kase bol yeşillikli salata üzerine limon ve 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ile yapılmış (isterseniz bunlara nar ekşisini de ilave edebilirsiniz) salata sosu.

**Unutmayın salataya yağ eklerseniz sebze yemeği yerine geçer.

3 Comments Add yours

  1. tatesal dedi ki:

    Merhabalar!!!
    Ben 38 yaşında 3 çocuk annesiyim…Yaşları 18-13 yaşında 2 kızım ve 2 yaşında bir oğlum var.Göbek problemim var…Doğumdan sonra eski kiloma döndüm ama göbeğim duruyor,sevmiyorum ama sporda yapamıyorum…Çalışan bir anne olarak koşu bandını bile kullanamıyorum vakitsizlikten…
    1.55 boşunda 57 kiloyum bazen 56 oluyor….neler önerirsiniz benim için….Keten tohumu kullandım 1o gün önce ama hiç etkisi olmadı…2.kızımdan sonra diyet yaparak 10 kilo verdim 46 kiloya düştüm ama o zamanda sinir sistemim bozuldu…Diyete harfiyen uymuştum ama o zaman daha gençtim 25 yaş gibi…Şimdilerde uygulamak zor oluyor…Evlenmeden önce hatta 1. kızım 2 yaşındayken bile 42 kiloydum ah eski günler….
    Sevgiler…

  2. kelebek diyeti dedi ki:

    Merhaba,

    Keten tohumu oldukça fazla yağ içerir ve zayıflamaya etkisi yoktur. Sadece barsakları çalıştırır ve omega-3 içerir.

    Sadece hayatınıza düzen verirseniz rahatlıkla kilo verebilirsiniz. Öncelikle öğünleri yapacağınız saatleri belirlemek, daha sonra kendinizi buna motive etmek. Temelde az az sık sık kuralı ve yabiki yavaş yeme kuralı sizin başarıya ulaşmanızda yardımcı olur. Ara öğünlerinizde galeta, meyve, yoğurt, kuru meyve gibi seçenekleri tercih ediniz.

    Kesinlikle öğün atalamadan ana ve ara öğünlerinizi bir saat sistemine oturtursanız kilo verirsiniz. (bu çok bilindik bir şey, herkes bilir ve söyler ama uygulamaz. uyguladığınızda gerçekten doğru olduğunu anlayabilirsiniz. kaçamaklar ve saat atlamaları sizin kilo verme döneminde en büyük düşmanınızdır. hedefinizi belirleyin ve motivasyonunuzun bozulmasına izin vermeyin.)

    Sevgiler.

  3. tatesal dedi ki:

    Çok teşekkür ederim ,ilginize ve verdiğiniz bilgilere…
    Sevgilerimle
    Tülin ATEŞAL

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam