Diyette Yaşam Tarzının Önemi

Kibrit kutuları havalarda uçuşuyor, tenis topları bir oraya bir buraya kaçıyor. “Neden acaba?” dememek elde değil. Eğer tam olarak uygulanamıyacaksa diyetin anlamı nerde kalıyor? Moda mı diyet yoksa gerçekten bir ihtiyaç mı?

Soruların yanıtları gayet açık! Diyet aslında sağlık için bir ihtiyaç. Fakat yaşam tarzına uygun olmayan diyetler uygulama zorluğu ve bununla beraber motivasyon bozukluğunu beraberinde getiriyor. Diyette önemli olan sizin yaşam tarzınıza uygun diyetlerdir. Diyetin kişiye özel durumu ayrıca bundan kaynaklanmaktadır.

Bir düşünün. Diyete başlamaya karar verdiniz ve tepeden inme gibi birden hayatınızda her şey değişmeye başlıyor özelliklede alıştığınız damak zevkiniz. Bir davete gidiyorsunuz ve ikram edilenleri yiyemiyorsunuz çünkü diyet listenizde yazmıyor. Ne acı! Tabiki bir süre sonra psikoloji bozulmaya ve vücut tepki vermeye başlıyor. Yasak her zaman çekicidir!

Ama bir diğer yandan, diyet yapıyorsunuz ama istediklerinizden yiyorsunuz (porsiyon kontrolü şartı ile 🙂 ). Karşınızda bir sürü seçeneğiniz var ve size uygun, yaşadığınız ortama uygun ve uygulanabilirliği kolay.

Kısaca şöyle söyleyeyim diyetin size özel olanı makbuldür. Bu internette her yerde olan kalorilik diyetleri geçin. Yaşam tarzınıza (çalışma koşulları, yaşama koşulları, maddiyat, çevresel faktörler) ve damak zevkinize uygun hazırlanmış diyet önce motive eder, sonra kilo vermek isteyene verdirir, almak isteyene aldırır.

Hıms diyeceksiniz ya benim damak zevkim çok sağlıksız besinlerden yana ise. Her şey yavaş yavaş olur. Belirli bir alışma süreci vardır. Sağlıklı beslenme yavaş yavaş öğrenilir.

Unutmayın sağlıklı beslenme bir yaşam tarzı olduğu müddetçe başarı gösterirsiniz ve porsiyon kontrolü başarının en temel parçasıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam