Sorular Sorular

Esra Günüşen Ertuğrul dedi ki…

Merhabalar,
ben sizi takip ediyorum…
bende kilolulardan biriryim. 2aya yakın zamandır diyet yapıyorum.yaklaşık 6 kilo verdim. bu 6 kilonun 5 kilodan fazlası yağ ..ama vücudumda su oranım arttı. eğer su azalmış olsa daha fala kilo vermiş görüneceğim..vücudumdaki suyu nasıl azaltabilirim? ya da azaltmalımıyım?
ayrıca ben her diyet yaptığımda konstipe problemin azıyor. onun için de öenriniz nedir? ama ben kronik konstipe biriyim zaten..

ilginiz için şimdiden çok teşekkürler

Sevgili Esra Hanım,

Su miktarınızın artması oldukça normal. Tartıdaki yağ kaybınız vücudunuza kas kazanımı olarak yansımaktadır. Kaslar suyu bünyelerinde daha çok tutup ödem oluşmasına engel oldukları için sizinde vücudunuzda yağ kaybı kas artışı olarak yansıdığı için su artışı oldukça iyi bir bulgudur. Kesinlikle rahatsız olmayın. Kaslarınızın ne kadar fazla olduğunu gösterir bu.

Konstipasyon yani kabızlık çoğu bayanda rastladığımız bir durum. Özellikle yoğurt tüketimine özen gösterin. Yoğurdunuzun içerisine keten tohumu ve kuru kayısı ekleyerek posa yönünden de zenginleştirmenizi öneririm. Sabah aç karnına yoğurt+ keten tohumu + kuru kayısı karışımı tüketimi barsaklarınızın rahatlaması için sağlıklı bir yöntemdir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam