Ekinezya: Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirin

Yunanca kirpi sözcüğünden türemiştir. Büyücü Şamanları ayinlerde ellerini kaynar sulara daldırmadan önce bu bitkiyle yıkarlarmış. Amerika yerlileri yılan ve böcek sokması, diş ağrısı, yanıklar, büyümüş bezeler, nezle, baş ağrısı ve boğaz enfeksiyonları tedavisinde kullanırlarmış. 19. yüzyıl boyunca bu bitkiden antiseptik ve kan temizleyici olarak yararlanılmış.

Virüslere karşı etkisi ve yara iyileştirmedeki gücü kanıtlanmıştır. Belirsiz bir bağışıklık sistemi uyaranı olduğu düşünülmektedir. Maya enfeksiyonları, herpes uçukları ve iltihaplı hastalıklar dahil çok sayıda hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. İlaç sanayisinde kullanılmaktadır.

Piyasada daha çok poşet çay formunda bulunmasının yanı sıra bazı firmalar tarafından tablet formları da çıkarılmıştır.

kaynak: ng şifalı bitkiler eki
resim kaynak: corbis.com

4 Comments Add yours

  1. ?????tatlı cadı????? dedi ki:

    Evet bizde öksüren falan oldumu içiyoruz hemen geçiyor sağol paylaşımın için:)

  2. TAZE NANE dedi ki:

    HER ARKADAŞLIĞIN GÖKYÜZÜNDE BİR MELEĞİ VARMIŞ…

  3. kelebek diyeti dedi ki:

    tatlıcadı, rica ederim. biraz bilimsel kısmına da gireceğim ilerleyn zamanlarda. bir kaç makalede yayınlamak istiyorum 🙂

    taze nane, ne güzel söz 🙂

  4. zilandilan dedi ki:

    canım..salgının yaygın olduğu bu dönemde bilgilendirme amaçlı ilaçlara sığınmadan bağışıklığımızı güçlendirmak adına çok iyi paylaşım olmuş..köy hayatı yaşamadığımız için biraz zor oluyor hastalıkları bağışıkla atlatmak ama ilaç kullanmadan da yenebilmek bünyemizi 1-0 öne çıkartıyor.bu güzel post içinde teşekkür ediyorum..sağlıkçı olman ayrı bir dikkatimi çekti.sınava giriyorum bu sene ve hedefim büyük bayaa 🙂 hacettepe çok çok iyi,o kadar olmasa da bi marmara ing.tıp bile yeter bana :))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam