Sorular Sorular

Sevgili Sema’nın sorusu,

mrb
ilk yorumu yazdıkta sonra aklıma geldi ama
size danışmak istedim yanlış bir şeyler yapmamak için
ben 24 haftalık hamileyim ve hiç balık yiyemiyorum çok denedim ama yediklerimi çıkarmama sebeb oluyo yani bana faydadan çok zararı var diye düşünüyorum bu yüzden ben de akşamları yatmadan önce bu 4lü şekillerde satılan probiyotik yoğurtlardan bitanesinin içine biraz çay kaşığnın ucuyla keten tohumu koyuyorum (toz olanı) içinde omega3 olduğunu duydum ve bunu yiyorum ama şimdi internette araştırınca keten tohumunun hamilelere önerilmediğini okudum
bir de probiyotik yoğruda katarak o yoğurdun özelliğini bozuyor muyum acaba
probiyotik içeren gıdaları tüketen hamilelerin doğum sonrası daha kolay kilo verdiklerini duydum ve bu yüzden akşamları yoğurt yiyerek yatıyorum bunu yatmadan değil de gün arası tüketsem yatmadan lıght yoğrut mu tüketsem acaba bir arkadaşa verdiğiniz cvpda yağ yakımına lıght yoğurdun yardımcı olabileceğini söylemiştiniz.
teşekkürler şimdiden

Sema Hanım,

Öncelikle keten tohumunu kattığınızda probiyotik yoğurdunuzun özelliği bozulmaz. Mide asidiniz bile probiyotik yoğurdunuzun özelliğini bozamıyorken…

Toz keten tohumu çabuk oksitlenir (ışık ve ısıdan dolayı) ve almak istediğiniz omega 3 ü pek alamazsınız. Çekilmemiş olanı daha sağlıklıdır. Hem omaga 3 hemde posayı beraberinde barındırır.

Literatürde “flaxseed oil prenancy” adı ile herhangi bir kötü etkisi olduğunu görmedim. Balık yağı ile aynı etkiyi hamilelerde gösterdiğine dair çalışmalarda okudum. Ancak bu dönemde doktorunuzla keten tohumunu konuşmanızı öneririm. Doktorunuza da danışın derim. İnternette her yazılan doğru olmayabiliyor.

Aynı omega 3 yağ asidini cevizden de alabilirsiniz.

Emziklilik döneminde kolay kilo vermek diye bir şey yoktur. Bebeğinizi emzirmeniz ve hamilelik döneminde sağlıklı beslenmeni ile ilgilidir.

Yoğurt özellikle light olanı daha az yağ içerdiğinden içerisindeki kalsiyum daha serbesttir. Çünkü yağ kalsiyumu bağlayarak emilimini engellemekte/azaltmaktadır.

Araştırmam normal bireyler üzerinde olduğu için hamilelik döneminde ne olur işe yarar mı çokça bir araştırmak lazım. Ama şu varki kalsiyum bebeğin anneden en çok çektiği mineraldir ve mutlaka yerine konması gerekir. Bu sebeple yarım yağlı süt/yoğurt ve peynir gibi süt ürünlerini, yeşil yapraklı sebzeleri tüketmenizi öneririm.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam