Daha Genç bir Cilt için Anti-Aging Besinler

Yaz geldi ve güneş ışınları artık oldukça yoğun bir şekilde bizi etkiliyor tabiki cildimizi de. Güneş ışığına korumasız maruz kalan ciltler ileriki yaşlarda daha çabuk kırışıyor ve malesef erken yaşlarda kırışlıklık engelleyizi kremler kullanmak zorunda kalıyoruz. Fakat sadece kremler tek başlarına yeterli olmuyorlar. Yediklerimiz de bu durumu oldukça etkiliyor.

İşte cildin pürüzsüz ve genç kalması için 4 besin:

Çilek: Yoğun bir C vitamini kaynağı aynı zamanda güçlü bir antioksidan deposudur. Bu özelliği ile çilek hem güneşe hem de yaşa bağlı olarak gelişen mimik kırışıklıklarını önlemede önemli bir besindir. Vitamin C cildin pürüzlüğünü güneş ışınlarının oluşturduğu serbest radikalleri engelleyerk sağlarken ve kollojen oluşmasında da önemli bir rolü vardır. Aslında çoğu koruyucu etkisi olan ve kırışıklık engelleyici kozmetik kremin için C vitamini vardır fakat sadece sürmek yetmez. O yüzden kremleri sürerken yüksek C vitamini içeren çilek, ahududu, kırmızı biber, brokoli, papaya ve turunçgilleri de tüketmek gereklidir.

Domates: Domates iyi bir likopen kaynağıdır ve likopen cildin pürüzsüzlüğü sağlamaya yardımcı olur. Yapılan bir çalışmada yüksek likopen içerikli besinler tüketen ve cildinin likopen seviyesi yüksek olan kadınların ciltlerinin daha yumuşak ve pürüzsüz oldukları belirtilmiş. Yaz mevsimde domatesten başka karpuz, kayısı ve havuç da çok iyi bir likopen kaynağıdır.

Soya: Soyalı besinler tofu (soya peyniri), fasulyesi veya sütü izoflavon denilen güçlü antioksidanlar içerikleri nedeni ile cildi sağlamlaştıran kollejen üretimini desteklerler. Yapılan bir çalışmada herhangi bir koruma faktörü olmadan güneş ışığına mağruz kalan fakat yüksek oranda soya ürünü tüketenlerde kollejen yıkımının soya tüketmeyenlere göre daha az olduğu ve ciltlerinin daha pürüzsüz, kırışıksız ve parlak göründüğü belirtilmiştir.

Ton Balığı: İçerdiği omega-3 ile cildin daha esnek olmasını ve böylece daha genç görünmesini sağlar. Ayrıca omega-3 cildin parlaklığını da arttırır. Sadece ton balığında değil sardunya, somon ve alabalıkta da bulunur.

One Comment Add yours

  1. Candan dedi ki:

    arkadaşlar beslenme ile ilgili bütün önerileri başta sağlığımız için zaten yapmalıyız.bana gelince özellikle çilek konusundaki tutkum meşhurdur.ama güneşin yaşlanma üzerindeki etkisinin %80 olduğunu öğrendikten sonra kendime başka bir yol buldum cildimi korumak için.ımedeen derma one kullanıyorum.bu yaz güneşten korkmuyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam