Mayokini Diyeti: Hedef Karın Yağları 2 | Formda Olmanın 4 İnce Noktası

Hep formda ve ince kadınların öyle doğduklarını veya genetik mucize olduklarını mı düşünüyorsunuz? Tamam bazıları öyle olabilir ama çoğu aslında formda görünmek için birkaç basit yönteme başvuruyorlar bunlar tabiî ki de sert egzersizler veya ağır diyetler değiller.

 Acaba Neler?

 1-      Bol sulu beslenme? Evet bunu bizde biliyoruz su kilo verdiyor diyebilirsiniz. Evet çok doğru bol su ödem oluşumunu azaltıyor kas yapımını hızlandırıyor ve böylelikle metabolizma hızlanıyor ama sadece su değil su içeren her besini tüketiyorlar. Çorba, salatalık, karpuz gibi yiyecekleri daha çok tüketiyorlar çünkü su mide kapasitesini daha çabuk doldurup daha çok tok hissedilmesini sağlıyor.

2-      Önce düşünün sonra tüketin? Evet evde dolapta koca bir yaş pasta olduğunu ve sizin onu yediğinizi düşünün tadını, kokusunu her şeyini düşünün ve sonra kendinize ince bir dilim yaş pasta veya evde tatlı ne varsa alın. Yapılan çalışmalar önce yediğini düşünen kişilerin diğer kişilerin aksine daha az bu besinleri tükettiklerini göstermişler. Ne demişler önce gözü doyurmak gerekir değil mi?

3-      Masa başı egzersizlerini es geçmeyin? Bütün gün ofiste bilgisayar başındasınız. Öğle yemeğinde bile. Siparişleriniz masanıza geliyor ve öğle tatilinde e-maillarına bakıyor veya arkadaşlarınızla bilgisayar yolu ile görüşüyorsunuz. Bazen de öğle tatilinde bile çalışmak zorunda kalıyorsunuz. Bu işleri hallederken ekstra bir hareketsizlik ekleniyor günün içerisine. Öncelik karnınızı içine çekerek karın egzersizleri yaparak başlayın. Ayak bileklerinizi çevirin, üst bacak kaslarınız için ayak bilerinizi ileri geri hareket ettirin. Omuzlarınızı çevirin. Bu egzersizler hem size kalori yaktırırken hem de hareketsizliğin getirdiği ve eve gidince sizin yorgun hissetmenize neden olan kas kasılmalarını da engeller.

4-      Tam tahıllı beslenin? Kadınların barsakları her zaman tam düzenli çalışmaz ve bu da metabolizma hızının düşmesine neden olur. Tam tahıllı ürünler hem barsakların düzgün çalışmasını sağlar hem de tokluk hissini arttırır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam