Marketten Fazla Kalori ile Dönmemenin 5 Yöntemi

Hepimiz markete gittiğimizde gördüğümüz, yeni çıkan şeyleri almak istiyoruz ve çoğunluklada alıyoruz. Ama bu fazla kalorili ürünleri almadan ve bütçemizide planlayarak alışverişe çıkmamız mümkün.

1- Haftalık beslenme planı oluşturun.

Özellikle öğle ve akşam yemeklerinizde (eğer çalışan bir kadın veya erkekseniz) mönü planlaması yapın.

Örnek: Pazartesi akşam için Domates çorbası + Püreli rosto

Salı akşamı için Karnıyarık + Pirinç Pilavı + Cacık

gibi önceden neler yiyeceğinizi belirleyin veya 2 gün boyunca tüketiyorsanız bütçenizede katkısı olacağını düşünmüş olursunuz.

UNUTMAYIN! Yeşil yapraklı sebze yemeklerini 24 saat içerisinde tüketmeniz gerekiyor.  Uzun süre buzdolabında kalan yeşil yapraklı yemekler nitrik asit üretebilmekte.

2- Sezon sebzelerini tercih edin.

Sağlıklı beslenmenin en temel kurallarından biride sebzeleri zamanında yemek. Patlıcanı ve kabağı yaz mevsiminde…. Brokoliği kış mevsiminde tercih etmek gibi…

3- Uzun süre saklanan besinler tercihiniz olsun.

Özellikle bütçe açısından uzun süre saklanabilen kuru baklaiyatları tercih edebilisiniz. Hem bir kaç öğün tüketebilir hemde sağlıklı liflerden böylece yararlanabilirsiniz.

4- Mutlaka alışveriş listesi oluşturun.

Alışverişe liste ile çıkarsanız hem zamanınızı iyi değerlendirir hem de fazla kalori almamış olursunuz. Eğer 1. maddeyi mönü planlamayı yaparsanız listeyi çok daha rahat oluşturabilirsiniz.

5- Haftanın birkaç günü vejeteryan gibi beslenin.

Özellikle akşamları bu tarz beslenmeyi tercih edebilirsiniz. Mönülerinizi de bu tarz beslenmeye göre oluşutrabilirsiniz. Ayrıca alışverişte daha çok sebze daha az et alacağınız içinde hem düşük kalorili hemde bol lifli beslenme olanağınız olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam