Maggi ile Yüksek Lifli Çorbalar Sağlıklı İftarlar

Çorba tüketiminin sağlıklı beslenme içinde çok önemli bir rolü bulunmaktadır. Çorba içerek günlük sıvı alımını arttırırız. Özellikle Ramazan?ın sıcak günlere geldiği yıllarda bu konu daha da önem kazanmaktadır. Gerek sahurda gerekse iftarda çorba tüketerek vücudun gün boyunca kaybettiği sıvı ve mineralleri kısmende olsa yerine koyabiliriz.

Türk mutfağında çok zengin bir çorba kültürü olduğu için, çorbanın çeşidine bağlı olarak protein, karbonhidrat ve vitamin ihtiyacımızı da çorba ile kısmen karşılayabiliriz. Ana öğünden önce tüketilen çorba tokluk hissi yaratarak, aşırı kalori alımını engeller. Böylece hem öğünlere sağlıklı bir gıda ile başlayıp hem de yemeğin devamındaki kalori alımını azaltabiliriz.

Günlük beslenme programımızda büyük önem taşıyan yapı taşlarından birisi de liflerdir. Lif oranı yüksek gıdalar sayesinde sindirim ve bağışıklık sistemlerimizi destekleyebiliriz. Hastalıklardan korunmak, şişkinlik hissinden kurtulmak ve vücutta biriken toksinleri etkin şekilde atabilmek için lif alımını da arttırmak çok yayrlıdır.

MAGGI liflerin beslenmedeki önemini dikkate alarak yeni bir çorba serisi çıkardı. ?Yüksek Lifli? Çorba serisi içinde ilk etapta Tarhana, Kremalı Sebze ve Bulgurlu Köy Çorbası yer alıyor. Bu çorbalar yüksek oranda doğal lif içerdikleri için sindirim sistemini ve bağışıklık sistemini destekliyor. Özellikle iftar sofraları için sağlıklı ve hafif bir başlangıç seçeneği oluşturuyorlar.

MAGGI?nin klasik ve yöresel çorbalarına ek olarak çıkardığı Yüksek Lifli çorbalar doğal kurutma yöntemleri kullanılarak elde edilen sebzelerle  hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam