İş Kadını Diyeti

Yoğun iş hayatı…

Geç saatlere kadar çalışmalar…

Evde aç susuz bekleyen eş ve çocuk (yardımcınız var ise bilemem :))…

Ve herşeye rağmen dimdik ayakta ve formda görünmeyek isteyen İş Kadınları…

Evet okula giden çocuk-çocuklar sizinle beraber işe giden bir eş…

Öncelikli iş (şehre göre saatler değişebilir) 07.00 da kalkış… Yatakları toparla çocukların peşini topla onlara sandviç hazırla derken saat 07.30 olmuş çoktan.

Bu halde çoğunlukla eşiniz ve siz kahvaltı yapmadan çıkarsınız evden peki işe gitmeden (iş performansınız açısından önemli) bir şeyler atıştırmanız gerekmekte. Neler?

* 1 kutu meyveli yoğurt veya probiyotik yoğurt

* 1 küçük kutu (200 ml) süt + 1 adet meyve

* Birkaç ceviz içi yanında birkaç erik kurusu

* 1 yemek kaşığı pekmez

Saat 08.30 iş yerine vardınız… Aslında çok da aç değilsiniz…

Saat 09.30… sanki biraz birşeyler yemelisiniz…

* Bu mevsimde ne güzeli ayva hem bol lifli hemde az şekerli… yarım ayva ideal.

* Çay ile 3-4 adet form bisküvi veya 2-3 adet uzun galeta çok güzel gider…

* Sabah sadece pekmez içip mi çıktınız o zaman en ideali 1 küçük kutu süt içmektir.  Hem sizi öğlene kadar tok tutar.

Saat 11.00… bu saate kadar o kadar çok çay içtiniz ki hemde iki şekerli… Düşünsenize 10 çay bardağı çay toplamda 20 küp şeker eder. Bu da 240 kalori…

Çay ödemi de attrır. Siz siz olun ofiste toplamda 5-6 çay bardağını geçmeyin. Onun yerine daha çok su tercih edin. Hem formunuz hem de cildiniz için.

Saat 11.30 öğle yemeği öncesi atıştırmalarını sakın unutmayın… Fındık, ceviz, badem gibi atıştırmalıklar oldukça ideal.

Saat 12.30... Öğle yemeği… İş yerinde mi yesek yoksa şurdaki kebapçıya mı gitsek?

* Kebapçı için ideali biftektir… yarım porsiyon Ali Nazik veya iskender gayet ideal. Ben soslu sevmem diyorsanız size önerim Külbastı veya Tavuk şiş-pirzola… Aman dikkat lavaşı çok kaçırmayın.

* İş yerinde genelde 4 kap yemek çıkar… Çorba ilk tercihiniz olsun… 2. kap ise ana yemek tercihi olsun çok yağlı ise yarım porsiyon tüketin… 1 dilim ekmek tüketmeyi de yanında unutmayın… Meyve var ise öğleden sonra ara öğün için kullanın eğer salata var ise muhakkak yemek ile birlikte tüketin.

Saat 16.00 iş yerinde atıştırmalık vakti… çıkışa 2 saat var… biraz tok kalalım… 1 küçük kutu yoğurt oldukça ideal ama ben yanında yoğurt getiremem derseniz… 1 avuç leblebi de size iyi gelebilir …

Saat 19.00… eve geldik yemek vakti…

Evde ne yemek varsa 1-2 servis kaşığı alın… yanında muhakak 2-3  kaşık yoğurt tüketin… (eğer makarna ve pilavlı bir yemek değil ise) 1 dilim ekmeğinizide unutmayın

Saat 21.00 bir yorgunluk çayı… Enfes tarçınlı, zencefilli Doğadan Chai çayı… Kış için ideal göründü sanki… yanında 2 dilim kayısılı form bisküvi hiç fena olmaz hani…

Not: Eğer herhangi bir sağlık probleminiz var ise (kalp-damar, şeker hastalığı, böbrek, karaciğer rahatsızlıkları, tiroid problemi, hormonal rahatsızlıklar veya herhangi bir ilaç kullanıyorsanz bu diyeti UYGULAMAYINIZ… Lütfen doktorunuza danışınız…)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam