Teppanyaki Alaturka

Geçen hafta davet üzerine mekanı görmek ve leziz yemekleri tatmak için Teppanyaki Alaturka’da idim. Konsept olarak füzyon mutfağını benimsemiş olan Teppanyaki Alaturka adından da anlaşılacağı üzere Uzakdoğu ve Türk mutfağının karışımı bir mönüye sahip.

Mekan olarak alakart, teppanyaki ve VIP oda olarak üçe ayrılmış. İsterseniz birşeyler içmek veya yemek için alakart mönüyü, isterseniz ocak başından farklı bir deneyim için teppanyakiyi, isterseniz de VIP odalarla özel toplantılarınız, partileriniz veya davetleriniz için teppanyakiyi veya alakartı tercih edebileceğiniz ferah ve şık bir mekan.

Girişte geniş bir şarap kavı ile dikkatinizi çekiyor. Yaklaşık 1200 çeşit şarabı bünyesinde bulunduruyormuş. Şefleri Türk fakat teppanyaki ustaları işin asıl mutfağından Çinliler. Mönüleri hepberaber oluşturmuşlar ve bence oldukçada güzel olmuş.

Teppanyaki ocak başı olmasının yanında az yağlı ve kesinlikle üzerine koku sindirmeyen bir yöntem. Az yağlı olması ve gözünüzün önünde pişmesi nedeni ile diyet için oldukça ideal görünmekte. Porsiyon miktarınızı kendiniz ayarlayarak dengeli seçimler yapmanız mümkün.

Teppanyaki’de mönü bir kaç çeşit yemekten oluşuyor ve sırası ile pişirilerek siz yedikçe servis ediliyor. Yani öncelikle göz doyuyor. Sonra az az sık sık yeme prensibindeymişsiniz gibi gelen yemekleri tüketebiliyorsunuz. Sebzelerin ve etin bir arada olduğu ve özellikle kremalı soslardan ziyade acılı sosları bünyesinde bulunduran tercihler ile diyetinizi bozmadan hoşça vakit geçirebilirsiniz…

*** Teppanyaki Alaturka’da yediklerimizi ve yorumlarını diğer yazımda paylaşacağım.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam