Elma Sirkesi: Bilinmeyen 5 Faydası… Zayıflatır mı?

Elma sirkesi aslında uzun zamandır gündemimizde ve hala popüler. Daha çok zayıflatıyor, kolesterolü düşürüyor etkileri kulaktan kulağa konuşulurken aslında tam olarak ne işlevi olur nelere iyi gelir bir bakalım.

Unutmadan… mide ve barsak problemi olanların kullanması Önerilmiyor. Diğer kronik rahatsızlıklara sahip olanların (şeker hastalığı, kalp-damar, yüksek tansiyon, böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları gibi) doktolarına danışmadan kullanması Önerilmiyor.

1- Hıçkırık tuttuğu zaman ne yapacağımızı bilemeyiz. Ya su içeriz ya da nefesimizi tutup 10 a kadar sayarız. Peki elma sirkesini hiç denediniz mi? 1 su bardağı ılık suya 1 çay kaşığı elma suyu karıştırıp içmek de iyi geliyormuş.

2- Hazımsızlığın çözümü olabilir. Yemek yemeden 1 saat önce 1 su bardağı suya 1 çay kaşığı elma sirkesi ve 1 tatlı kaşığı bal ekleyip içince yiyeceğiniz yemeğin oluşturacağı hazımsızlık problemi çözülüyormuş.

3- Barsak spazmı ve gazın önüne geçebilir. Elma sirkesi içerdiği pektin maddesi ile (elmanın içerisinde doğal olarak bulunan bir maddedir) barsaklar oluşabilecek spazmı ve kabızlık problemini engelleyebiliyormuş. Yine 1 su bardağı suya 1 çay kaşığı elma sirkesi ve 1 tatlı kaşığı bal ekleyip içiliyormuş.

4- Daha beyaz dişler için gargara olarak kullanılıyormuş.

5- Egzersiz sonrasında oluşan kas ağrıları özellikle uzun süreli ağırlık veya kardiyo egzersizlerinden sonra oluşan bir durum. Bu kaslarda laktik asit adlı maddenin doğal olarak birikmesi nedeni ile olmakta (ayran içtikten sonra oluşan yorgunlukta aynı maddeden kaynaklanmakta). Elma sirkesini egzersiz öncesi 1 su bardağı suya 1 çay kaşığı elma sirkesi ve 1 tatlı kaşığı bal ekleyip içildiği zaman bu yorgunluğun önüne geçilebiliyormuş.

Sizinde elma sirkesi hakkında bildiğiniz faydalı öneriler varsa yorumlarınızı bekliyorum.

One Comment Add yours

  1. mel dedi ki:

    Hipotiroidi hastasi oldugumdan oturu metabolizmam cok yavas ancak sabahlari ac karnina buyuk bir su bardaginin icine bir miktar elme sirkesi ekleyerek ictigimden beri metabolizmamin daha hizli calisip,bagirsak hareketlerimin hizlandigini gozlemledim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam