Çocuğunuza Sebzeleri Sevdirecek 4 Farklı Yöntem

Çocuklara “en çok sevdiğin yemek ne ?” diye sorduğumuzda aldığımız yanıt genellikler aynıdır “köfte-makarna”. Çoğu herhangi bir sebzenin ismini söylemez.

Sofrada sizin ile oturup sebze yemesini istemez misiniz?

İşte size çocuklarınıza sebzeleri sevdirecek 4 farklı yöntem.

1- Unla, Fırınla… Sebzeleri önce yumurta sarısına sonrada una bulayıp önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz. Bu işlemi yaparken tuz yerine çocuğunuzun sevdiği aromlarıda kullanabilirsiniz. Eğer çocuğunuz et tadını çok seviyorsa sebzeleri önceden hazırladığınız et suyuna batırıp unlayın, daha sonra yumurta sarısına batırıp tekrar unlayın. Eğer baharatları veya ketçap tadını seviyorsa aynı işlemi diğer aromalar için uygulayabilirsiniz.

2- Fırınla, Çıtır çıtır ye… Çocukların cipsi sevdiği gerçeğini hepimiz biliyoruz. Sizde evde sebzelerinizi fırınlanmış cips haline getirebilirsiniz. Sebzelerini 1mm den daha ince dilimler haline getiriniz ve ayçiçek yağı ile yağlayınız… Çocuğunuz aroma seviyor ise kekik, karabiber gibi baharatlarla lezzetlendiriniz ve önceden ısıtılmış 250 derece fırında yaklaşık 30 dakika kızartınız. Bu işlemi patates, havuç, taze fasulye gibi sebzeler için uygulayabilirsiniz.

3- Ekmek ve yumurta… Harika ikili… Çocuğunuz sebzeyi görünce pişirme yöntemi farketmeksizin yemiyorsa sizde kamuflaj yöntemini uygulayabilirsiniz. Sebzeyi çok küçük doğrayınız veya rendeleyiniz. Daha sonra sütle ezilmiş ekmekle, biraz sıvı yağ ve yumurta ile karıştırınız. Fırça ile yağlanmış krep tavasında her iki tarafıda kızarıncaya kadar pişiriniz. Bu yöntemi büyün sebzeler için uygulayabilisiniz.

4- Meyve ve sebzeyi karıştıralım… Çocuğunuz sebzeleri aslında tatlı olmadığı için sevmiyorsa sizde en sağlıklı şekilde tatlandırın. Bunun için en büyük yardımcınız meyveler olabilir. Bir blenderda salatalık ve kabağı (kabuklarını soyduktan sonra) karıştırın. Daha sonra üzerine çilek ve şeftali ekleyin. Tekrar karıştırın. Bu karışıma 1 tatlı kaşığı pudra şekeri, çırpılmış ve sulandırılmış yoğurdu ekleyiniz ve tekrar karıştırınız. Harika bir ara öğün içeceği…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam