Sorular Sorular

Sevgili Ece’den güzel bir soru:

Blogunuzu bugün farkettim. zaman buldukça tamamını okuycam. emziren anne lerle ilgili sadece süt içmeyle olan yazıyı bulabildim. 3 aylık bebegi ve tabiki fazladanda 15 kilosu olan bir bir anne ve benim durumumdaki anneler içinde biraz daha bilgi verebilirmisiniz. çünkü nette sadece emzirme döneminde diyet yapmayın bol su için yeşillik yiyin diyor tam olark kaç kalori almak lazım hem zatıflatıp hem emziremezmiyiz bunlar yazmıyor. şimdiden teşkkürler sevgiyle kalın.

Öncelikle özellikle emzirme durumunuza kilo verme olayına girebilirsiniz. Emzirme sıklığınız fazla ise biraz daha sabretmenizi öneririm. Çünkü vücut yağı emzirme sırasında enerjiye çevirip kullanmak için hamile iken depolar. Ortama 750 ml süt için 500 kal enerji harcarsınız. Emzirme döneminde bol su ve sıvı tüketmek süt üretiminizin artması açısından yararlıdır.

Ara öğün yapmaya özen gösterin, bol sıvı beslenin, sadece çok tatlı besinleri tüketmeyin. Sık sık beslenmeniz ve öğünlerinizi saatli tüketmeniz kilo vermenize zaten yardımcı olacaktır. Hem bebeğinizi emzirdiğiniz için de daha rahat spor yapmadan kilo verebilirsiniz.

Kalori alımı kişiden kişiye göre değiştiği için (metabolizmaya bağlı), metabolizmanızı ölçmeden bir şey söylemeyeceğim. Ama sık sık beslenerek ve emzirerek kilo verebilirsiniz.

2 Comments Add yours

  1. Moda Gezegeni dedi ki:

    Aa benim favorimdir bu;)

  2. ECE dedi ki:

    çok teşekkür ederim sevgili kelebek diyeti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam