Bayram Ertesi Diyeti

Merhaba,

Uzun zamandır yoğunluk nedeni ile yazamadım sevgili okuyucularım. Ama artık blogumuda planlarımın arasına aldım ve yeni yazılarla tekrar bir arada olacağız. Aslında gelen maillardan üniversite öğrencileri için yurtta diyet ve çalışan bayanlar için diyet yazılarım önde idi ama bayram ertesi ilk yazım bu olsun dedim. Sizleri unutmadım tabiki diğer diyetler çok yakında Kelebek Diyeti’nde!

Bayram boyunca çokça et yedik. Kırmızı et sindirimi zor birve ettir. Bağ dokusu ve lif yapısı nedeni ile hem mide hem de barsaklarımızı oldukça yorar. Hazımsızlık ve kabızlık gibi problemler çokça yaşanır. Şimdi metabolizmamızın hızına hız katan mide ve barsaklarımızı hızlandırarak bayram kilolarından ve sindirim problemlerinden bizi kurtaracak bir diyete nedersiniz?????????

Sabah kalkınca… Sabah kalkar kalmaz barsaklarımızı ve midemizi rahatlatalım

1 su bardağı sıcak su içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz…

Sabah… Sabah kahvaltısı mümkün olduğunca kolay hazımlı yiyeceklerle ve proteinli geçmeli…

1 su bardağı laktozsuz süt yanında bol lifli 1 dilim ekmek ve 1 adet haşlanmış yumurta + kolay sindirilebilen salatalık ve bol limonlu maydanoz (hamileler ve kan sulandırıcı ilaç kullananlara maydanoz önermiyorum)

Aralar… 2-3 adet ceviz içi veya 6-7 adet badem içi hem tokluk sağlar hemde sağlıklı yağlarla barsaklarımızı hareketlendirir

probiyotikli 1 küçük kutu yoğurt olabilir…

1 çay bardağı laktozsuz süt ve 3-4 yemek kaşığı tam tahıllı kahvaltılık gevrek yok kalmak için birebir…

*** akşam yemeğine kadar 4 adet ara öğün yapabilirsiniz…

Akşam… akşam için sinidirmi kolay ve doyurucu 1 kase yayla çorbası (et suyu eklemeyiniz) harika olur böylece içerisindeki yarma (buğday) sayesinde ekmek tüketmemiş olursunuz. Yanında içerisinde soğan sarımsak ve domates bulunmayan bol yeşillikli üzerinde 2 yemek kaşığı taze zencefil rendesi eklenmiş zeytinyağlı bir salata ile akşam yemeğinizi tamamlayabilirsiniz…

Unutmadan bu Cuma son oylama tarihi ve Bumerang ödüllerinde en Çalışkan Blog Kategorisinde adayım. Blogumu Türkiye’nin en Çalışkan Blogu olarak görmek isterseniz oylarınızı beklerim. http://bumerang.hurriyet.com.tr/bumerang-odulleri/36982.htm bu linkten oylarınızı kullanabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam