Bu Davranışlar Size Fazla Kilo Olarak Geri Dönüyor

Woman Stepping onto ScaleGün içerisinde fark etmeden yaptıklarımız bize fazla kilo olarak geri dönebilir… Zayıflamada farkındalık önemli.

*** Gün içerisinde tüketilen yiyeceklerin  kalorilerinin farkında olmadan tüketilmesi çoğunlukla yapılan hatalardan biri. Özellikle dışarıda yenen yiyeceklerin kalorilerinin tahmin yürütülerek seçilmesi ve mönüden daha düşük kalorililerinin seçilmesi zayıflamanıza yardımcı olur.

*** Büyük tabaklar, büyük porsiyonlar ve fazla kaloriler… Daha küçük tabakları mesela yemek takımınızın pasta tabakları servis tabaklarınız olabilir.

*** Alışverişe liste olmadan çıkıp en gereksiz aburcuburlar ile geri dönmek yine en sık yapılan hataların başında geliyor. Bildiğiniz küçük bir markette ve elinizde liste ile alışveriş yaparsanız daha az kalori alabilirsiniz…

*** Bir yeme düzeninin olmaması ve acıkınca yemek yemek fazla kalorinin alınmasına neden oluyor. Özellikle acıkınca aklınıza gelen ilk yiyecek daha çok karbonhidrat ağırlıklı olan patates ve ekmek türevli yiyecekler oluyor. Bu yüzden gün içerisinde mutlaka belirli bir yeme planı oluşturun ve zamanı geldiğinde her gün bir gün öncesinden belirlediğiniz yiyecekleri o saatlerde tüketin. Farkını 1 haftada hissedeceksiniz…

*** Her akşam dışarıda yiyerek günde 530 kalori daha fazladan aldığınızı biliyor musunuz? Haftada dışarıda yediğiniz akşamların sayısını azaltarak daha az kalori almanız mümkün…

*** Başka şeyler ile ilgilenerek mi yemek yiyorsunuz? Tweet atmak ve instagram hesabınızı kontrol etmek size fazladan %50 kalori kazandırabilir.

*** Su yerine soğuk çay ve meyveli sodalar içerek susuzluğunuzu gidermeye çalışıyorsanız her içecek başına fazladan 60 kalori aldığınızı gözden kaçırmayın.

*** Diyetteyim ve karbonhidrat tüketmiyorum diyorsanız barsaklardan yağın lif ile atıldığını aklınızdan çıkarmayın derim. Mutlaka günlük 25 gram lif almalısınız ve bunu da mutlaka tam tahıllar, sebzeler ve meyvelerden tüketerek yapabilirsiniz…

*** Gece yemek yemek midenizin çalışma hızını arttırır ama çalışırken en çok kalori harcayan barsakların çalışma hızını yavaşlatır.

*** Az uyumak da fazla kalori almanıza neden olabilir. Açlık hormonu olan Ghrelin salgısı uykusuzlukta daha fazla salgılabır ve kendinizi her daim bir şeyler atıştırırken bulabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam