Ayın Röportajı | Gamze Biran ile Sağlıklı Beslenme Üzerine

GamzeBiran_ForeverNew_MBFWI-5-1024x1024

 

Uzun yıllardır beğeni ile takip ettiğim Cindrella Under The Umbrella blogunun sahibesi sevgili Gamze Biran bu ay sağlıklı beslenme röportajları serimin bu ayki konuğu.

Hem çok iyi bir blogger hem de çok iyi bir gezi yazarı olan Gamze Instagram’da da hem formda görünümü hem de harika fotoğrafları ile oldukça popüler. Peki hem bu kadar yoğun çalıp hem de nasıl böyle fit bir görünümde merak edenler röportaja 🙂

Kendisine samimi cevapları için çok teşekkür ediyorum 🙂

Sağlıklı beslenme deyince aklına ne geliyor, nasıl tanımlarsın? 

Sağlıklı beslenme benim için yeterli beslenmek demek, vücudumun ihtiyacı olan besinleri almak ama bunları yaparken de yediklerimden mutlu olmak, aç kalmamak, dengeli beslenmek demek. Hatta kimi zaman minik kaçamaklar yapmak demek.

Sence yemek yemek bir zorunluluk mu yoksa keyif mi? Neden?

Ben yemek yemekten inanılmaz keyif alıyorum. Yeni yerler, yeni tatlar keşfetmeye bayılıyorum, dolayısıyla zorunluluktan çıkıp keyifli bir hale dönüştürmek için elimden geleni yapıyorum:) Mümkün olduğunca hızlı yemek yemekten kaçınıp, yavaş ve dingin yemekler yemeyi seviyorum. Ama bu yoğun hayat temposunda tabi ki her zaman bu mümkün olmuyor maalesef.

Yemek seçer misin? Özellikle hangi yemekleri seversin? 

Bu soruya hayır cevabını vermeyi çok isterdim ama maalesef yemek seçiyorum:) Patlıcan ve maydanoz yemediklerimin başında geliyor. Balık ve salata çok seviyorum bir de karbonhidratın verdiği mutluluğu es geçemiyorum:) Burger denilince akan sular duruyor çoğu zaman ve tatlısız yapamıyorum. Konumuz sağlıklı beslenme miydi? 😀

Hiç diyet yaptın mı? Her daim formda görünüyorsun, bunun bir sırrı var mı?

Hayır hayatım boyunca hiç diyet yapmadım. Metabolizmam hızlı cevabının arkasına da sığınmadım 🙂 Benim için önemli olan dengeli beslenmek, vücudum da bunun farkında sanırım. Eğer bir öğünü çok abarttığımı hissediyorsam diğer öğünlerimi hafif geçiştirmeye özen gösteriyorum. Bence işin sırrı vücudumuzu dinlemek, bize tüm sinyalleri kendisi veriyor zaten.

Mutfak ile aran nasıl? Yemeyi mi, yoksa yemek yapmayı mı seversin?

Annem mutfakta harikalar yaratan bir kadın ve sanırım bu yeteneği hiç bana geçmemiş 🙂 Ben mümkünse sadece yiyeyim.

Son olarak Kelebek Diyeti okurlarına verebileceğin tavsiyeler var mı?

Bence ilk olarak vücudumuzun kıymetini bilelim. Her ne kadar makine gibi kusursuz çalışsa da yediklerimizle ve sporla onu canlı ve sağlıklı tutmak bizim elimizde. Ama hayat güzel yemek yiyememek, hayattan zevk alamamak için de çok kısa. Dolayısıyla dengeli ve sağlıklı beslenmeyi yaşam biçimi haline getirdiğinizde her şey çok daha güzel oluyor. Ne kadar doğru bilmiyorum ama uzun zaman önce aslında her açlık hissinin acıktığımızdan kaynaklanmadığını okumuştum bir yerlerde. Ben de eğer ara öğünlerde çok aç hissediyorsam önce bir bardak su içiyorum. Açlık hissim hala kesilmeden devam ediyorsa o zaman bir meyve ya da biraz kuruyemiş yemeyi tercih ediyorum. Böylece hemen elimin altındaki ilk abur cubura atlamamış oluyorum. Bir de yemeklerden sonraki tatlı krizlerimi öğlenleri yemekten sonra sade kahvenin yanında yediğim bir küçük kare bitter çikolatayla dizginliyorum. Gün içerisinde de masamda kimi zaman tarçınlı, kimi zamanda limonlu salatalıklı suyumu masamdan eksik etmiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam