Zayıflamanın Basit 3 Kuralı

Aslında biliyoruz en basit kural anneannelerimizin dediği gibi “hani şu boğazını bir tutsan, yemesen verirsin”!  Yani demek istedikleri aldığın kaloriyi bir azaltsan verirsin…

Ama nasıl? Aldığım kaloriyi nasıl azaltıcam? Nasıl farkında olucam?

JAND (Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics) a göre yapılan bir çalışmada kaloriyi bilinçli şekilde azaltmanın en basit 3 yönteminden bahsedilmiş…

1- Besin tüketim kaydı tutun… Yapılan araştırmada besin tüketim kaydı tutanların tutmayanlara göre 3 kilo daha fazla verdikleri görülmüş. Besin tüketim kaydı tutmak aslında kilo kaybını farkındalıkla sağlamaktadır. Yediğiniz besinleri yazdığınızda sağlıklı veya sağlıksız seçimlerinizin farkına vararak davranış değişikliği geliştirebilirsiniz..

2- Öğle yemeğinizi evden getirin… Yemeğini evden getirenler getirmeyenlere göre daha fazla kilo vermişlerdir. Yıl boyunca evden getirmeyenler getirenlere göre 2,5 kilo daha az kilo vermişler. Yemeğinizi evden getirerek (sandviç veya zeytinyağlı herhangi bir yemek olabilir) kalori kontrolünü daha rahat sağlayabilirsiniz.

3- Öğün atlamayın… Çalışmaya göre öğün atlamayanlar atlayanlara göre 4 kilo daha fazla kilo vermişler. Öğün atlamak özellikle bir sonraki öğünü etkilediğinden ve alıncak kalori miktarını arttırdığından zayıflamayı zorlaştırabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam