Sağlıklı Yaşamın En Güzel Uygulaması: KALORİMETREM

Yaz geldi de geçiyor bile… Ama biz kadınların ideal kilolarımıza ulaşma telaşı mevsim dinlemiyor…

Biliyorsunuz ben Uzman Diyetisyenim… Size en sağlıklı ve en kolay yöntemlerle nasıl ideal kiloya ulaşabileceğiniz ile ilgili pratik bilgileri blogumda aktarıyorum.

Şimdi sıkı durun!  Facebook üzerinden kullanabileceğiniz ve “Sağlıklı besleniyor musunuz?” “Düzenli egzersiz yapıyor musunuz?” sorularına kolaylıkla yanıt bulabileceğiniz harika bir uygulamadan bahsedeceğim.

KALORİMETREM!

Pınar’ın sponsorluğundaki “Light Yaşamın Sırları” adlı facebook sayfasından rahatlıkla ulaşabileceğiniz, keyifli bir çalışma yapmış.

Kalorimetrem uygulamasına üye olduktan sonra yaşınızı, cinsiyetini, boyunuzu ve kilonuzu giriyorsunuz ve uygulama size uygun kiloda olup olmadığınızı “Beden Kütle İndeksinizi” hesaplayarak söylüyor. Ayrıca “İdeal Kilonuzu” da hesaplayıp ona göre günde kaç kalori almanız gerektiğini belirliyor.

Örnek olarak benim bilgilerim…

Almanız gereken kalori miktarını aşıp aşmadığınızı belirlemek için, düzenli bir şekilde uygulamaya yediklerinizi, içtiklerinizi ve gün içerisinde yaptığınız aktiviteleri kaydetmelisiniz.

Kalorimetrem öyle akıllı ki size gün içerisinde ya da bir haftada hatta bir ayda en çok tükettiğiniz besinleri ve o besinlerden gelen kalorileri hesaplayarak gösteriyor. Kalori tablom bölümünde ise bu kalorileri grafik şeklinde daha ayrıntılı görebiliyorsunuz.

Gün içinde yaptığınız her hareketi kaydedebileceğiniz ve bu aktiviteleri yaparak aldığınız ne kadar kaloriyi harcadığınızı gösteren “Aktivitelerim” kısmı var. Araba yıkamadan, piyano çalmaya, yer silmeden, yavaş yürüyüşe kadar günlük aslında size sıradan gelen işlerle ne kadar kalori harcadığınızı görmek harika!

Ayrıca yediklerinizi içtiklerinizi kaydedebileceğiniz “Yediklerim” kısmında yediğiniz ve içitiğiniz herşeyin bir porsiyonundan sadece kalorisini değil ne kadar protein, karbonhidrat ve yağ aldığınızı görerek daha bilinçli beslenebilirsiniz.

Hergün Dyt. Aysen Arıcan’ın hazırladığı günlük beslenme önerileri ile de sağlıklı beslenme ile ilgili bildiğiniz bilgilere yenilerini ekleyebilirsiniz.

Diyet yapan ve günlük besin tüketim kaydı tutmak isteyenler, kilo vermek ya da  kilo almak isteyenler  ama en önemlisi sağlıklı yaşamak ve bilinçli beslenmek isteyenler için son derece pratik bir rehber olan  KALORİMETREM‘i size tavsiye ederim. Buyun KALORİMETREM‘e en kısa yol buradan…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam