Yeni Moda Smoothie Diyeti|Lezzetli ve Eğlenceli Tarifler

smoothilerSon moda Smoothie diyetleri yaz yaklaşırken hızlı kilo vermek ve dengeli bir diyet yapmak isteyenlerin gözdesi.

İşte adım adım Smoothie yapılış metodları ve bölgelere özel farklı tarifler 🙂

1- Sıvı bazınızı seçin? İsteğe ve beslenme biçiminize göre (çiğ veya vejateryan gibi) sıvı bazınızı seçebilirsiniz. Sadece su veya Hindistan cevizi suyu, badem veya soya sütü, inek veya keçi sütü, yağlı veya yağsız süt hatta sadece yoğurt ve buz ekleyerek karışımınızın sıvı bazını oluşturabilirsiniz.
2- Yağsız protein kaynağınızı seçin? Yağsız protein kaynağı sizin bu karışım ile hem yağ yakmanıza hem de kas oluşturmanıza yardımcı olur. Soya peyniri olan tofu, yine yağsız süt veya yoğurt, hatta eğer beslenme planınız içerisinde var ise protein tozu (lütfen bir profesyonel ile böbrek protein yükünüzü hesaplayarak kullanınız) kullanabilirsiniz.
3- Sağlıklı yağları seçin? Sağlıklı yağlar ile daha fazla yağ yakımınıza katkıda bulunabilirsiniz. Yer fıstığı, badem, avokado, ceviz gibi seçenekler harika bir tadın yanında hızlı yağ yakımına da yardımcı oluyor.
4- Lezzeti belirle? Lif miktarını yükseltmek ve lezzet katmak bu tarz karışımlarda önemli. O yüzden yüksek lifli, lezzetli meyveler ve sebzeler kullanabilirsiniz. Çilek, ananas, muz, yabanmersini, elma, portakal, böğürtlen, kivi gibi lezzetli ve yağ yakıcı meyveler veya salatalık, ıspanak, havuç, kırmızı pancar gibi bol lifli ve harika tatlar veren sebzeleri seçebilirsiniz.

 

Yağ Yakımını Hızlandıran Smoothie

8 adet çilek

1 adet kırmızı kaypa biber

2 adet salatalık

4 yemek kaşığı yoğurt

2 fincan soğutulmuş yeşil çay

Hepsini bir blenderdan geçirip içebilirsiniz.

1 su bardağı için kalori? 80 kalori

 

Metabolizmayı Hızlandıran Smoothie 

10 adet ıspanak yaprağı

Yarım olgun avokado

2 adet kivi

Çeyrek adet muz

1 su bardağı badem sütü veya Hindistan cevizi suyu

Hepsini bir blenderdan geçirip içebilirsiniz.

1 su bardağı için kalori? 255 kalori

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Protected by WP Anti Spam